Peugeot 307: knipperlicht peugoet 307

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik ben op m,n werk bezig met een storing aan de knipperlichten van een peugeot 307.
Het probleem is dat de knipperlichten aan de linker kant het niet doen. Voor- zij-, en achterknipperlicht dus. Ook met de alarmverlichting aan werkt er aan de linker kant niets. Wel knippert het groene pijltje naar links op het dashboard snel en hoor je het knipperlichtsignaal. Uitlezen met de tester bleken er 2 foutcode,s in te zitten nl. Storing knipperlicht links en een onbekende fout. Als ik de knipperlichten links met de tester aan stuur doen ze ook niets. In de data lijst zie je echter wel dat schakelaartje snel open en dicht gaan (bosch kts 570 tester) Iemand dit wel eens meegemaakt of weet iemand een oplossing of waar ik het zoeken moet?? Oja, foutcode,s kunnen niet gewist worden en ook de accu even afkoppelen bood geen resultaat.

Rees010

Geplaatst door Rees010 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien helemaal in de verkeerde hoek, maar zit er toevallig een trekhaak/stekkerdoos onder? Zo ja, ziet dit er allemaal nog netjes uit of ziet het toevallig groen van ellende?

De schema-site van peugeot ligt er momenteel uit, dus helaas niet mogelijk om nu even te kijken.

Gerard van Ingen (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoals Hans schrijft is de kans groot dat het aan de stekkerdoos of de bekabeling naar de doos ligt.
Bij een klant van mij maakte de bekabeling van de aanhanger sluiting met als gevolg dat ook aan de auto een kant van de r. aanwijzer niet werkte.

Gerard.

Rees010 (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij zit er geen trekhaak onder de auto, ik zal morgen eens kijken als ik weer met de storing verder ga.
Iemand nog een idee waar ongeveer te zoeken als er idd echt geen trekhaak onder zit? Ben niet zo,n peugeot kenner. Is het een can-bus systeem of kan je nog gewoon 12v meten op de bedrading van de knipperlichten?

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze wordt direkt uit de bsi gestuurd. Ik zou zeggen, koppel 1 voor 1 de knipperlichten af om uit te sluiten dat het probleem zich in 1 van de licht units bevindt. Kortsluiting of iets dergelijks.

Controleer of de BSi niet nat is en de stekkers, ook groen aanslag op de stekkers is verdacht.

De aansluitingen voor de linkse knipperlichten zitten op de 40 voudige zwarte stekker van de bsi. Op pen 9, 10 en 14. Je kan daar ook eens meten of er daar signaal komt. De eventuele doorverbindingstekkers kan ik even niet vinden, Hans, weet jij dat ?

Rees010 (0) PRO, 12 jaar geleden

De knipperlichten heb ik 1 voor 1 afgekoppeld idd, maar dit veranderde niets, bsi zit in de motorruimte naast de accu toch? daar heb ik ook al alle stekkers van gecontroleerd maar er komt geen knipperlicht signaal op verder ziet ie er goed uit. droog en niet groen. Ik verdenk toch de com2000 van rariteiten, ook iin overleg met de plaatselijke peugeot dealer. Oja, de auto heeft geen trekhaak. Ik heb ook op de stekkers gemeten van de zekeringkast onder het stuur, daar krijg ik enkel een signaal voor de rechter knipperlichten uit, die naar rechts achter blijkt te gaan. Voor links helemaal niets.

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

bsi zit in het interrieur= zekeringskast. Is mogelijk een com2000 probleem. Dealer kan de signalen van deze uitlezen in meting gegevens van de com2000. Ik denk als deze stuk is je ook geen geluidsignaal en geen controle lampje hebt. Ik denk eerder de bsi stuk. Maar je kunt het proberen natuurlijk. (als de dealer er 1 op voorraad heeft). Verbinding tussen com2000 en bsi is n.l. multiplex. (can bus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum