Peugeot 106: Knipperlicht werkt niet alarmlichten wel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Sinds kort werken de knipperlichten niet meer. Als ik knipperlicht aanzet (links of rechts) dan hoor ik het relais sneller tikken dan normaal. Lampjes in dashboard doen het niet en lichten ook niet.

De knipperlichten doen het allemaal want alarmlichten werken wel gewoon. Relais inmiddels vervangen echter probleem niet opgelost.

Nu heb ik ontdekt dat als ik het knipperlicht aandoe (als relais snel tikt) en ik druk de alarmschakelaar een heel klein beetje in (zodat alarmlichten net niet werken) dan doet het knipperlicht het wel.

Heeft iemand enig idee? Zit het probleem in de hendel en moet ik die geheel vervangen of zit het in de schakelaar van de alarmlichten?

Alvast bedankt.

Groeten Vincent

Vince11778

Geplaatst door Vince11778 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rammel eens wat aan de hendel als het knipperlicht aanstaat..als de knipperlichten dan wel ( even ) werken weet je waar je het zoeken moet.

Gr Stefan

Sandor 75 (0), 14 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik heb al de richtingaanwijzerschakelaar en relais vervangen en het probleem is er nog (dus wacht even met het vervangen). Ik heb een beetje gegoogled en kwam tot de conclusie dat: aangezien de oplossing in de alarmverlichtingschakelaar zit, ligtjes indrukken, ligt daar dus ook het probleem. Klinkt best logisch. Uit ervaring van andere blijkt dat het euvel kan zitten in een los kabeltje tot een defecte alarm schakelaar.
Ben nu zelf ook met dit probleem bezig maar ik heb wat moeite om de alarmschakelaar uit te bouwen (misschien hem jij een tip om deze eruit te krijgen)
succes Sandor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.