Peugeot 405: Knipperlichten doen niets meer (L+R)

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Deze week viel mij voor het eerst op dat de knipperlichten niet meer werken. Als ik de hendel bij het stuur bedien (zowel voor links als voor rechts) blijven de knipperlichten uit. Als ze het niet doen, werken ook de alarmlichten via de schakelaar op het dashbord niet. Ik heb de stuurkolomschakelaar even vervangen door een reserveexemplaar, maar ook dan werkt het geheel niet. Deze is dus uit te sluiten als boosdoener.

Ik zelf denk daarom aan het relais. Welke kleur heeft het relais van de knipperlichten? Er zitten namelijk 4 of 5 kleuren links onderin het dashboard.

Bert Pleizier

Geplaatst door Bert Pleizier , lid sinds 14 jaar geleden

12 Reacties

mecano ltd PRO, 9 jaar geleden

Waarschijnlijk een defecte alarmschakelaar, komt vaker voor.

brunovanderjeught, 9 jaar geleden

zekeringen al gekontroleerd, zeker als je met aanhanger gereden hebt??

Jetta diesel, 9 jaar geleden

Jouw gedachten over het relais acht ik zo slecht nog niet. Ik heb 't zelfde gehad met mijn 405 diesel van 1991. Goochelde op internet welk relais het was (ik dacht geel), ging naar de sloop zette er 1 in van 'n 306 en hij knipperde weer , zij het wel wat sneller. Kosten € 5,- Het is in ieder geval voor dit geld te proberen. Succes en laat wat van je horen.

Jo.

Bert Pleizier, 8 jaar geleden

Het probleem was inderdaad het relais. Wel een dure: 36 euro!

G Jansen, 8 maanden geleden

Kunt u mij misschien vertellen waar het relais precies zit? (Bij een 206 benzine van 1999) Links onder het stuur waar de zekeringen zitten kan ik niets vinden..misschien bij de handel waar je de motorkap mee open doet?
Mijn knipperlichten doen het ook niet meer...de zekeringen gecontroleerd en die zijn allemaal goed.
Vriendelijk bedankt vast ...

G Jansen, 8 maanden geleden

Wat misschien ook nog belangrijk is dat de alarmlichten/schakelaar het ook niet doet...misschien is dit de kwaaddoener wel...heeft hier iemand ervaring mee>?

Bert Pleizier, 8 maanden geleden

Het knipperlichtrelais zit bij de 405 links onder het stuur. Helemaal onderaan het dashboard, boven de voetsteun naast het koppelingspedaal.

Even de stoffen afdekkap weghalen en dan zitten daar een aantal gekleurde vierkante blokjes in de relaiskast gedrukt.

Uit mijn hoofd is het grijze relais die van de knipperlichten. De gele is van de interieurventilator.

Bert Pleizier, 8 maanden geleden

Je relais regelt het knipperen. Dus als het relais kapot is, werken de knipperlichten niet. Dus niet als je 1 kant aan doet via de stuurstengel, maar ook beide kanten niet als je de alarmlichten aanzet.

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

geen appelen met peren vergelijken mannen, een 206 heeft geen los relais. bij de 206 gaat overigens meestal de schakelaar defect.

G Jansen, 8 maanden geleden

Vast hartstikke bedankt voor de reakties..
IK ga morgen gelijk checken...
4jr geleden heb ik een herseninfarct gehad....dan kan je wel automonteur geweest zijn maar heel erg veel info is foetsie...maargoed..hopelijk gaat het met jullie info lukken...dan kan de auto van de dochter van mijn broer weer veilig de weg op..

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

succes, anders horen we t wel. maak dan wel ff nieuw topic svp voor de duidelijkheid.

G Jansen, 8 maanden geleden

Heb het nagekeken maar niets kunnen vinden...komt nog bij dat de electrische ramen het nu ook niet meer doen...ik plaats wel een nieuw topic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.