Peugeot 405: Opeens erg veel koelvloeistof verbruik en stotterende motor.

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GRI

De laatste paar dagen verbruikt mijn 405 erg veel koelvloeistof. Afgelopen dagen was het reservoir 2x al helemaal leeg, dus al 2x een liter erbijgegooid. Temperatuur loopt dan ook ook tegen de 110 aan, toen merkte ik dus dat de 1e nieuwe liter er alweer doorheen was. Als ik net nieuw heb bijgevuld is de temperatuur normaal.
Vanochtend begon hij naast dit ook nog eens te stotteren. En als ik dan normaal gas geef dan lijkt het alsof hij dan inhoudt. Pas als ik vol gas geef een paar keer, lijkt het alsof hij door het stotterpunt heen is en loopt hij weer gewoon goed.

Dit begon dus allemaal 3 dagen geleden, hiervoor geen enkel probleem en liep als een zonnetje.

Er is helemaal geen witte rook trouwens uit de uitlaat. Wel wat bruine smurrie bij de koelvloeistof vuldop maar dit ziet eruit alsof het er al een jaar zit ofzo (het is niet van de laatste paar dagen in ieder geval). Verwarming wordt ook nog goed warm.

Ben benieuwd wat jullie denken.

mr.w

Geplaatst door mr.w (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beunhaas (530) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk: een lekke koppakking.
Voor de hand liggend inderdaad, maar als je koelwater kwijtraakt en het lekt er niet duidelijk ergens uit, dan is dat toch de eerste gedachte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.