Peugeot 206 SW 2003: Koelingsproblemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste,

Sinds de warme dagen van afgelopen tijd heb ik een probleem met de koeling van mijn auto.

Zodra het buiten 20 graden of warmer is blijft de koelvloeistof temperatuur maar oplopen in mijn auto. Ik heb gecheckt of de koelfan wel aanslaat en die gaat netjes aan bij de +/- 90. Het lijkt er alleen op alsof die daarna niet genoeg kan koelen om de auto af te koelen, de tweede stand dus niet gebruikt.

Iemand enig idee of dit aan het relais of de voorweerstand kan liggen? En zo ja iemand re en link naar een voorweerstand omdat ik veel verschillende vormen en maten tegenkom en ook die van het interieur dus wil wel de goede bestellen!

Groetjes!

Peugeot206sw

Geplaatst door Peugeot206sw , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

hans4074 PRO, 1 jaar geleden

De weerstand voor de 2 snelheden van de koelfan zit onderin het front. Wil je zekerheid of dit de oorzaak is, dan kan een dealer dit testen en/of uitlezen.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Wat is de kleur van je koelvloeistof , een vervuild systeem , wat nog wel eens voorkomt , geeft ook te weinig koelcapaciteit.

    Roze/bruin, snap dat de koeling dan minder wordt, maar het vreemde is dat ik er met 35 graden zonder problemen mee gereden heb en van de 1 op de andere dag koelingsproblemen heb. - Peugeot206sw, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Storingen ontstaan nu eenmaal vaak zonder dat dat van te voren kenbaar gemaakt wordt .
Waterpomp defect , schoep los op de as , gebeurt gewoon .
Thermostaat defect , lucht in het systeem , vervuiling van radiateur enz.

    Snap ik! Maar zodra ik de auto sochtends gebruik koelt de auto goed, zodra het warm is buiten dus op dit soort dagen smiddags als ik terug rijdt blijft mijn temperatuur oplopen, terwijl de koelvin draait. - Peugeot206sw, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.