Peugeot 306: koelven slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

hallo profs . ik heb een peu 306 in de garage deze wordt te warm koelven slaat niet aan.

zekkeringen zijn ok.stekker verbinding ok. als ik de steker van de bruine sensor trek gaat de ven draaien op hoog toerental
sensor al vervangen voor andere geen resultaat . groene sensor ook vervangen waardoor start probleem is verholpen p.s dit was ook een klacht.
wat ook raar is dat waneer de aanjager van de kachel wordt aangezet de temperatuurmeter naar boven schiet, maar dit is meschien een ander probleem.
de wagen heeft airco deze is al langere tijd defect.
wie kan met mij mee denken.
groetjes jv

marlee

Geplaatst door marlee (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Gaat de thermostaat wel open?

marlee (0) PRO, 12 jaar geleden

thermostaat is in orde.
maar ik ga morgen eerst de massa verbinding versnellingbak chasis controleren . heb een vaag vermoeden dat deze het probleem kan veroorzaken.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De motor wordt te warm of LIJKT het alsof de motor te warm wordt doordat de meter dit aangeeft? Als de meter naar rood vliegt, terwijl de werkelijke motortemp goed is/blijft, dan moet je inderdaad de massa-aansluiting op de versnellingsbak controleren.

marlee (0) PRO, 12 jaar geleden

zoals in het verhaal hierboven motor gaat naar 100 gr koelven slaat niet aan maar draait dan wel soms langzaam dus ik denk dat dit ook met een slechte massa te maken heeft.
maar morgen doe ik zeker verslag. groeten.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=marlee]zoals in het verhaal hierboven[/quote]
Ohw excuses, dan heb ik het stukje over de 100 graden en soms langzaam draaien over het hoofd gezien!??

De bruine sensor is voor de wagens uitgerust met airco i.c.m. bitron-kastje. Bij deze 306 zit dit bitron-kastje vooraan in de links voor wielkuip. Mochten de massa's in orde zijn, dan kun je dit nog eens bekijken, want is ook van invloed op koeling.

marlee (0) PRO, 12 jaar geleden

Hans en matthijs probleem opogelost. dunne massa kabel van bak naar body voor 80 procent geoxideerd. nieuwe kabel en alles werkt perfect ook temperatuurmeter en ven,
groeten jan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.