Peugeot 306: verlichting+ventilatie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goede dag,heb een peugeot 306 station 1.4xn waarvan de verlichting v/d verwarming/ventilatie regelaars defect zijn.Zou die graag zelf willen vervangen,en het linkse luchtrooster boven de radio zou ik ook willen vervangen.Kunt U mij advies geven?
Groeten Guus

wspecial

Geplaatst door wspecial (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het onderste sierplaatje rond de schakelaars en tijdklokje kun je zo los wippen = geklemt. Radio demonteren, want aan de linker en rechter kant van de dan ontstane radio-opening zitten aan de binnenkant 2 leuke(!?) moertjes waarmee paneel bovenaan vastzit. Verder zitten er (dacht ik) nog 2 schroefjes aan de voorzijde onderaan die tevoorschijn komen als je het kleine paneeltje rond de schakelaars hebt verwijderd. Tijdklokje los en stekkers achterop schakelaars los, zodat je het grotere paneel weg kunt nemen. Nu kun je paneel ventilatie/verwarming losnemen door de 4 schroefjes op de hoeken los te draaien. Hoe de lampjes hiervan vervangen moeten worden weet ik niet precies meer, maar het kan zijn dat de fittinkjes aan de achterzijde van het paneel een kwart slag los te draaien zijn, maar ik vrees dat je het paneel moet splitsen, dus front incl. knoppen losnemen van de achterzijde met kabels. Eenmaal gesplitst, kun je de lampjes met een punttangetje uit de fittinkjes trekken en vervangen.

wspecial (0), 12 jaar geleden

Hans,bedankt voor je oplossing,ga het proberen.
Gr.Guus

wspecial (0), 12 jaar geleden

Heb er toch maar iemand bij gehaald die wat handiger is dan ik.
Guus

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.