Peugeot 306: koppeling

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Mogge allemaal heb zo goed als zeker een probleem met de koppeling als ik deze in trap maakt hij hoop lawaai en als ik deze los laat lijkt het nog net als of ik ijzer op ijzer hoor. Mijn vraag hoe lang aantal dagren kan ik hier nog meed door rijden en wat zijn ongeveer dde kosten om dit te laten repareren. En als ik dit laat maken waar moeten ze dan op letten dat ze dit gelijk vervangen denk dan aan keerringen en dergelijke.

Met vriendelijke groet
Hans

ronan04

Geplaatst door ronan04 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Je druklager is waarschijnlijk kapot, dat betekent dat de "vingers" van de veer langzaam wegslijten. Dit kan heel snel gaan en als ze door zijn dan kan je de koppeling helemaal niet meer gebruiken. Ik zou het zo snel mogelijk laten fixen.

[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/Ko...[/img]

ronan04 (0), 14 jaar geleden

Moi snel bericht ja, ik zat ook al in die richting te denken. Ik laat de kopopeling zo snel mogelijk maken en die druklager is een onderdeel van de gehele koppeling neem ik aan. Maar ik moet vandaag naar zwembad toe (60km) zou ik dat nog redden (haha) denk je. En als ze toch de koppeling vervangen heb je nog een suggestie wat ze gelijk mee moeten vervangen??

met vriendelijke groet Hans

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Je kan voor de meeste auto's een koppelingsset kopen, daar zit een nieuw druklager, koppelingsplaat en de veer zelf in dus dan ben je klaar. Aangezien er aardig wat los moet om een koppeling te vervangen kan je van de gelegenheid gebruik maken om meteen een aantal andere zaken te vervangen. Je moet dan denken aan de krukas keerring en de aandrijfas keerringen. Of je nog 60 km redt met je koppeling hangt af van hoever hij al door is. Je kan het er op wagen :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.