Peugeot 306: Waar zit de thermoschakelaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8B

Wie weet waar de thermoschakelaar zit, die de fan aanstuurt. Op mijn koelhuis zit een schakelaar of sensor, met een blauw bovenstukje. Dit zou hem dan moeten zijn. Als je voor de auto staat zit hij links op het koelhuis. Het gekke is dat er in de werkplaatshandleiding twee sensoren voor mijn motortype getekend zijn, alleen die rechter mis ik. Ik ben bang dat ik niet weet waar de temperatuurzender dan zit, die het metertje in mijn dashboard voorziet van de juiste temperatuur.

Met vr. groet

Albert

aldorian

Geplaatst door aldorian (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij Peugeot is er veel gecombineerd. Die blauwe sensor is de koelwater temperatuur sensor.
Die is in eerste instantie gekoppeld aan het motor management systeem.
Bij veel modellen wordt die informatie doorgegeven (aan het dashboard) en worden de koelvinnen bestuurd vanuit diezelfde motor-computer.

Wat is de motorcode? Staat op positie 6 t/m 8 van het chassisnummer - vind je op het kentekenbewijs.
Wat is de klacht?

aldorian (0), 14 jaar geleden

@oldford,

de motorcode is WJY (motortype DW8B)..Het probleem is dat de fan niet aanslaat als de motor te heet wordt. Heb ik deze nazomer ervaren toen ik in de file stond. Ook heb ik onlangs de motor lang statinair laten draaien, en de fan sloeg niet aan. Wel heb ik deze winter de thermostaat ook kapot gehad, die heb ik vervangen.(toen werd de motor niet warm genoeg. Misschien dat een en ander met elkaar te maken heeft gehad. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de koelvinnen kapot zijn. m.a.w. ik weet het niet.
Dus ik dacht, als ik die blauwe sensor nu eens vervang, misschien dat het probleem opgelost is. Of moet ik eerst de koelvinnen uitproberen en hoe doe ik dat? P.s. er zitten er twee bij bij.
b.v.d. voor ge reactie.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt natuurlook ook even de sensor laten uitlezen bij de dealer. Als die niet kapot is hoef je hem ook niet te vervangen.
En het hoeft zelfs niet de sensor te zijn, kan ook iets in de bedrading fout zitten.
Alle zekeringen zijn heel?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.