Peugeot 406: koppeling

Bouwjaar: 1998

De 406 van mijn schoonouders pakt niet lekker op bij het wegrijden. Wanneer je de koppeling op laat komen hoor en voel je duidelijk het moment dat hij aangrijpt. Het geluid lijkt vanuit de aandrijving te komen. Vooral bij filerijden is dit niet prettig. Wanneer je de koppeling heel rustig op laat komen (tegen het slippen aan) hoor en voel je het niet. In de tweede versnelling doet dit zich ook voor. Wat zou dit kunnen zijn?

pieter9078

Geplaatst door pieter9078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RAH (0), 19 jaar geleden

Het einde van de koppelingsplaten?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Het einde van één van de motorsteunen?

Mart76 (0), 19 jaar geleden

lijkt precies op hetgeen mijn 406 Hdi uit 1999 doet. Koppeling trilt en bromt op het aangrijpingspunt. Bij weinig toeren en met slippende koppeling loopt hij goed. 's morgens pakt de koppeling ook al helemaal onderin, terwijl hij normaal gesproken helemaal bovenin pakt. Koppeling pakt direct onderin, maar blijft op het aangruijpingspunt hangen want pas helemaal bovenin is hij volledig ontkoppelt. M.n. dit laatste euvel vind ik heel bijzonder.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.Volgende week gaat de auto naar de dealer voor een onderhoudsbeurt.Men denkt ook dat het de motorsteunen zijn. Tevens wordt er gekeken naar het schommelen van het toerental(oa bij verkeerslicht wanneer je hard hebt af moeten remmen), men gaat de stappenmotor controleren.

Mart76 (0), 19 jaar geleden

inmiddels is voor mij ok bekend waar het trillen vandaan komt. Koppeling is op en platen worden vervangen. Leuke bijkomstigheid is dat het vliegwiel ook kaduuk is. :-( Zal mij benieuwen hoe het straks rijdt...

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Bovenste motorsteun vervangen, klacht nog niet verholpen.Koppeling zit niet hoog en slipt niet. Zouden het niet de aandrijfassen kunnen zijn?

Mart76 (0), 19 jaar geleden

een vaag aangrijpingspunt en een hoorbaar aangrijpingspunt, kan ook nog wel eens verholpen worden door de koppeling te ontluchten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.