Peugeot 206: Koppeling komt niet vrij

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Onze al weer wat oudere peugeot 206 (maar met slechts 80.000 KM op de teller) is in gebruik als 2e auto. Sinds gistermiddag lukt het niet of nauwelijk om nog versnellingen te selecteren met lopende motor. Geldt voor alle versnellingen. Heb het idee dat de koppeling niet meer geheel vrij komt. Had al een poosje dat bij het opkomen van de koppeling voelbaar is dat deze al heel snel enigzins aangrijpt. Daarna duurt het nog best een flink deel van de slag voordat er echt grip komt. Echter hij grijpt wel volledig aan en slipt niet.

Er komt ook een hoog gierend geluid uit de bak / koppeling wanneer de motor loopt en hij in zijn vrij staat. Wordt de koppeling ingetrapt dan is dan is het geluid weg.

Heb overigens wel het idee dat de koppelingshevel maar een kleine slag heeft. Aan het vuil op de kabel te zien lijkt het wel of deze slag voorheen groter is geweest en de hevel verder aangetrokken werd bij het intrappen van het pedaal. Aan de andere kant is het volgens mij een zelfstellende kabel en zijn er verder geen stel mogelijkheden.

Wordt dit een nieuwe koppeling of is er toch iets met de bak aan de hand?

roaldhamer

Geplaatst door roaldhamer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk is het druklager diegene die geluid maakt en zijn de drukvingers van de drukgroep ingesleten of zelfs gedeeltelijk doorgesleten, heb dit ook al een paar keer met een peugeot partner meegemaakt. Word nieuwe koppeling monteren.

roaldhamer (0), 12 jaar geleden

Probleem is al weer een tijdje opgelost. Door kleine lekkage was versnellingsbak droog komen te staan. Inmiddels zit er een nieuwe bak in en doet alles weer wat het moet doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.