Peugeot 206: vergrendelkabels kofferbakklep na openen- c.q. sluiten van open

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Sinds enkele weken sluit de kofferdeksel van mijn Peugeot 206CC na openen c.q. sluiten van het open dak niet geheel. Ook het geluidsignaal aan het eind van de cyclus bleef weg. Na eigen onderzoek bleek dat wanneer ik zelf na uitstappen even links en rechts op de punt van het deksel druk (aan de kant van het achterraam) de klep werd vergrendeld en ook het signaal van einde cyclus weer te hoiren was. Van de week in de garage geweest en daar werd geconstateerd dat beide (binnen-) kabels die voor de vergrendeling moeten zorgen waren doorgebroken. Mijn vraag is of dit probleem zich vaker voordoet en wat hier de eventuele oorzaak van is? In de garage konden ze mij dit niet vertellen. Het vervangen van de 2 kabels blijkt +/- 900€ te kosten, te weten 2x 270€ voor de kabels en 4 werkuren voor de montage hiervan. Onnodig te vertellen dat ik schrok van de prijs en de afweging snel gemaakt is om die enkel keren dat het dak open gaat maar even uit te stappen en op het kofferdeksel te drukken. Of weet iemand toch een voordeligere oplossing? b.v.d.

P.Bervoets

Geplaatst door P.Bervoets (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

AUW!

De prijs klopt volgens de peugeot-onderdelen site: per stuk 271,28 incl BTW.
Wat de oorzaak is? Geen idee! Wel eens meegemaakt dat na een handmatige noodprocedure sluiten dak, de binnenkabeltjes uit de houdertjes aan de onderzijde waren gekomen. Dit was een kwestie van "even" de kabeltjes weer inhaken.

Misschien kun je eens informeren bij de 206CC hobbyclub? Wellicht mogelijk om hier zelf iets voor te fabrieken m.b.v. bijv. een remkabeltje en tonnetje van de fietsenmaker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum