Peugeot Partner: koppelingkabel peugeot partner 1,9 d 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 diesel

hallo bij het induwen van de kopelingskabel maakt de kabel een stroef geluid als men bijna volledig induwd ??? heeft iemand dit ook al meegemaakt ? ik veronderstel de kabel maar is dit moeilijk te doen of niet kan iemand mij helpen aub patrick

de4gapers

Geplaatst door de4gapers (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je bedoeld: bij het intrappen van het koppelingspedaal? Kan inderdaad de koppelingskabel zijn die stroef gaat, maar het kan ook aan de koppeling zelf liggen of aan de korte veer t.h.v. het koppelingspedaal. Mocht je het gaan proberen met het monteren van een nwe kabel, dan is het 1ste advies: neem a.u.b. een originele kabel!!
Het vervangen is lastig vanwege de rottige bevestiging bovenaan het pedaal waar je niet bij kunt komen zonder eerst het pedaal los te maken. Dan moet je het nylon pennetje er nog uit zien te krijgen...kortom, als je niet een beetje verstand van zaken en enige sleutelervaring hebt................niet aan beginnen.

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

voordeel van de partner is dat alleen de koppelingpedaal los hoefd en rempedaal kan blijven zitten (bij 206 niet)
zoals hans al zegt mocht je het moeilijk lijken

als je het een keer hebt gedaan dan valt het binnen 15mninuten te doen, je moet wel met 2man zijn ivm de kabel vast moet houden, zodat de andere de kabel er in kan hangen
denk dat dealer 20minuten rekent
dit zou je kunnen vragen
en altijd nieuwe orginele kabel
immitatie geeft te vaak problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.