Peugeot Partner: Partner 2003 multimediaschakelaar demontage... hoe?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,
de multimediahendel aan het stuur vertoont kuren.
Op willekeurige momenten gaat de skip-knop met de radio/cd aan de haal.
Hij spoelt de cd vooruit of bij radio de kanaalzoek-scan uitvoeren.
Zwaar irritant dus.

We vermoeden dat een van de kids er ooit een vloeistof (Fristi?) op geknoeid heeft.

Mij lijkt demontage de enige oplossing.

Ik ben aan de slag gegaan met het verwijderen van het omhulsel rondom de stuurkolom.
Was al een klusje. Eerst de drie schroeven eruit. De kap wilde nog niet los, er zaten aan beide zijden rondom de knoppen een soort van borgklipjes die ik eraf moest wrikken.
Inmiddels gelukt, maar kom niet verder.

Moet het stuur eraf? Zo ja, hoe (er zit een airbag in, beetje scary).

Ik hoor het graag.

j0p3Y

Geplaatst door j0p3Y (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroen5343 (0), 11 jaar geleden

Inmiddels heb je hem waarschijnlijk al vervangen. Maar het stuur hoeft er niet af. Er zitten 4 schroeven onder het stuurkolom ,en als dan de kappen er afzijn zit de multischakelaar met een borglip vast. deze eruithalen en je kunt de schakelaar naar je toetrekken. Bij de sloop kun je ze zo halen. Ze zitten ook bijvoorbeeld in een citroen c5. Ik heb toen dit bij mij gebeurde er gelijk een cruise control hendel aan de anderekant bij gezet. En deze functioneerde ook gelijk.

Succes.

j0p3Y (0), 11 jaar geleden

Hoi Jeroen,

Nee, helaas nog niet verder gekomen. Ik heb aan beide zijden (ook aan de cruisecontrolzijde) de borglippen verwijderd omdat de kap er anders niet makkelijk af leek te komen.
Ondanks dat de borglip eraf is krijg ik de hendel niet gedemonteerd.
Het lijkt muurvast te zitten. Ik neem aan dat het kunststof deel aan de stuurkolom moet blijven zitten (het deel met de verstevigingsribbetjes)?
Hoe maak ik nu de hendel los? Lomp geweld toch niet zeker?

Alvast bedankt,
Joop

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je achter de schakelaar kijkt op de plaats waar de borglip gezeten heeft zie je de plastic lippen die over een nokje zitten. Hij gaat er makkelijker af als je de plastic lippen even een beetje oplicht terwijl je de schakelaar zachtjes naar je toetrekt.

Wat betrefd de cruise control schakelaar, als dit een 1.4 van 2003 is heeft hij gewoon een gaskabel en zal de cruise controle nooit gaan werken op deze manier. Bij modellen met een electronisch gaspedaal net als een c5 ligt dat iets anders ....

j0p3Y (0), 11 jaar geleden

Hoi Peugeottechnieker...
Tja, dacht ik echt álles rondom die hendel bekeken te hebben, heb ik dat lipje over het hoofd gezien! Keertje indrukken en voorzichtig trekken en voilà, tis los...
Heb de hendel uit elkaar gehaald, de rubbers an de ontacten gehaald en deze even voorzichtig licht opgeschuurd, met fijnste graad schuurpapier. Contacten waren aardig gecorrodeerd, vandaar waarschijnlijk de ongewenste acties.
Nog even de contacten en carbondopjes met contactspray gereinigd.
Vervolgens opnieuw in elkaar gezet.
Helaas nog niet getest, vanwege de klok sneller donker ;-)
Morgen testen.

Groeten

Ps: toevallig een idee hoe ik de lampjes van de middenconsole kan vervangen?

j0p3Y (0), 10 jaar geleden

TIP: Het stuur hoeft er niet af.
OPLOSSING (samengevat):
Er zitten 4 schroeven onder de stuurkolom; als dan de kappen er af zijn zit de multischakelaar met een borglip vast. Keertje indrukken en voorzichtig trekken en voilà, tis los...

Als je achter de schakelaar kijkt op de plaats waar de borglip gezeten heeft zie je de plastic lippen die over een nokje zitten. Hij gaat er makkelijker af als je de plastic lippen even een beetje oplicht terwijl je de schakelaar zachtjes naar je toetrekt. en je kunt de schakelaar naar je toe trekken.

De hendel kun je eenvoudig uit elkaar halen, de rubbers haal je van de contacten.
Even voorzichtig licht opschuren met fijnste graad schuurpapier. Nog even de contacten en carbondopjes met contactspray reinigen en vervolgens opnieuw in omgekeerde volgorde in elkaar zetten.

PM: Bij de sloop kun je deze hendels zo halen als reinigen niet helpt. Ze zitten ook bijvoorbeeld in een citroen c5.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum