Peugeot 205: lampje koelvloeistof blijft branden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 accent

vandaag begon plots ineens het lampje van de koelvloeistof te branden, terwijl alles goed op peil was, hij maakt al een half jaar een hele hoge piep, maar weet niet of dit er iets meer te maken heeft, maar goed het lampje blijft nu dus constant branden koelvloeistof tolt wel , altans ik zie er 0,0001 mm stukje vuil in liggen en dat draait langzaam rondjes in de radiator, als ik tijdens het draaien van de motor de dop open laat, dus ik denk niet dat het de brandstofpomp is, eveneens krijg ik nog gewoon hete lucht in de auto zelf. wat zou het probleem anders kunnen zijn? want ben bang voor een lekke koppakking als ik nu blijf doorrijden.
weet iemand wat er aan de hand kan zijn? en als er een nieuwe waterpomp in moet een beetje een redelijke prijs is?

dank u!

peugie205

Geplaatst door peugie205 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

koelvloeistof sensor??????????

peugie205 (0), 16 jaar geleden

daar zat ik wel aan te denken, maar vandaag heb ik koelvloeistof bekeken, en je ziet hem nu tijdens het draaien niet tollen, maar je voelt wel dat de radiator net zo warm als de motor zelf wordt, eveneens blijft er uit de verwarming warme lucht komen, dus hij zal de koelvloeistof nog wel rondgooien of niet soms?

Het lampje zelf begon na wat bochtenwerk wel ineens te branden, misschien heeft ie het door de warmte van de koelvloeistof enz. begeven, en dat ie daardoor blijft branden?

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

mischien bedrading omdat hij na bochtenwerk begint te branden. je waterpomp houdt er niet zo mee op dat hij niet meer draait. wat er wel mee kan gebeuren is dat hij gaat lekken on dat er speling op de as komt maar dan gaat hij meestal ook lekken. zou eens beginnen met de sensor. en evt. eerst bedrading contr.

peugie205 (0), 16 jaar geleden

hij brand al niet meer :S ik haalde hem vandaag op van een parkeerplaats en denk dat het vlondertje in de radiator vastzat ofzo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum