Peugeot 205: Raam gaat niet meer dicht

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb een 205 junior 1.1. De ramen gingen tot nu toe zeer stroef, maar wel open en dicht. Sinds een week echter wil het bestuurdersraam niet meer dicht. Je kan het wel open draaien, maar als je het dicht wilt draaien, dan lijkt het of het tandrad dat aan de draaihendel zit, slipt. Je bouwt spanning op en dan schiet de hendel met een klap verder, zonder het raam verder omhoog te krijgen.

Ik heb de deur al open gemaakt, helaas is mechanisme niet goed te zien. De verbinding hendel-tandrad - groot tandrad waarmee de schaar van het raam open en dicht gaat lijkt ok, maar de verbinding hendel-tandrad kan geen kracht meer dragen.

Wat kan ik hier aan doen? Ik wil niet zomaar het hele mechanisme demonteren, ik weet niet of ik het er dan nog in krijg. Of kan ik beter een nieuwe deur halen op de dump? En wat zou dit kosten in een garage?

Tips zijn welkom!

Groet,

Henk

Henk101

Geplaatst door Henk101 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

b.rozema (0), 16 jaar geleden

Probleem heb ik ook gehad, er zit een mechanisme op het raamslingerasje en dat is verroest.Het beste kun je een mechanisme op de sloop halen. het is een hoop gepruts maar het voordeel is dat je bij het demonteren op de sloop precies weet hoe het in elkaar zit.

gilbert3744 (0), 16 jaar geleden

nieuw raam mechanisme halen, die van op de sloop weet je ook vaak niet van wat het nog is. Maandje of 2 geleden het mechanisme van de vrouw haar VW Polo vervangen, koste bij VW 57€ BTW in. Kan je niet voor liggen prutsen vind ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum