183 bezoekers online

Peugeot 206 2000: Lekkage versnellingsbak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8

Ik heb een lekkage aan de versnellingsbak, volgens mij type BE4. De lekkage zit bij de haakse hevel achterop de bak; het lekt niet veel maar het vervelende is dat de druppeltjes precies op de linkeraandriijfas vallen en dus wordt de olie rondgeslingerd met een kleffe boel als gevolg.
Het punt is dat die afdichting die daar zit niet los te koop is, Peugeot levert alleen een hele revisieset inclusief lagers met onderdeelnummer 2299 37 en die kost uiteraard best veel. De ring is ook geen gewone oliekeerring, anders was er ook nog wel aan te komen.
Mijn vraag is: hoe kom ik aan zo'n afdichtring, maak ik kans bij bakrevisiebedrijven? Die zullen niet zo happig zijn om voor een ringetje voor een particuliertje moeite te gaan doen denk ik.
Vast bedankt voor het meedenken!

Paulpeus

Geplaatst door Paulpeus , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

0

harry4203, 7 jaar geleden

die afdichtingen zijn gewoon los te koop volgens de onderdelendocumentatie. (en ook leverbaar) als ik het onderdeel voor je op moet zoeken, even chassisnr plaatsen svp. misschien voor de veiligheid ook even fotootje plaatsen van de betreffende hevel.

0

Paulpeus, 7 jaar geleden

Harry,

Als je me aan een onderdeelnummer kan helpen zou dat geweldig zijn. Het gaat om VF32CWJZT41127908. Een plaatje plaatsen is een probleem voor me, het gaat om de afdichtring van de meest linkse schakelstang, die stang is rond en is plm. 90graden omhoog gebogen. Hij zit zoals gezegd bijna recht boven de oliekeerring van de linker aandrijfas.

0

GOVA, 7 jaar geleden

251522 - kost 10 euro.

0

Paulpeus, 7 jaar geleden

Prima, bedankt voor het opzoeken, ik neem het nummer mee en dan moet het goed gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.