Peugeot 206 2004: Lichten knipperen/flikkeren & tellers vallen steeds

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedenavond,

Ik zit sinds kort met het probleem dat mijn Peugeot 206 uit het niks raar begon te doen. Alle lichten in de auto flikkeren continu een beetje alsof de er te weinig stroom is. Ook vallen al mijn tellers op het dashboard vaak tijdens het rijden.

Ik dacht dat het probleem bij een defecte accu lag dus had ik me accu vervangen. Echter heeft dit niks veranderd. Ook had ik een accu oplader gekocht om te kijken of de accu leeg was en deze was helemaal vol. Daarna had ik online gelezen dat het wel eens aan me dynamo zou kunnen liggen. Dit kon ik testen met een multimeter en als die rond de 14.2v met een draaiende motor was dan begreep ik dat het goed hoort te zijn. Dit heb ik getest en hij bleef rond de 14.2v.

Nu ben ik ten einde raad en heb ik geen idee wat ik verder kan doen. Graag wou ik hulp of jullie weten wat ik nu kan doen of kijken voor vervolgstappen zonder onnodige kosten bij de garage zonder dat het probleem wordt opgelost

Trgbs

Geplaatst door Trgbs (55) , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

6 maanden geleden - kaleido 1

Controleer je plus en massakabels eens.
De massa kabel van van accu naar schutbord en versnellingsbak wil wel een de geest geven .

6 maanden geleden - Remmie63

Beste, ik heb dat probleem (deels) ook met mijn Partner. Als de koplampen uitgeschakeld zijn gaan ze tijdens rijden vanzelf aan en dit ook met de knipperlichten. Dit blijkt slechte bedrading te zijn. De isolerende mantel van bedrading in de koplamp laat los en zijn stukken blank. Een Frans probleem 😔. Dat komt trouwens op meer plaatsen voor zie mijn vragen historie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.