Peugeot Partner: Linkerachterlicht + verlichting nummerplaat werkt niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hey, ik heb het volgende probleem:

Linkerachterlicht + verlichting nummerplaat werken niet meer. Volgens garage vervangen BSI wat mij tussen de 500 en 600 € zou kosten

Iemand een andere oplossing?


Dank bij voorbaat

A

Angelodv

Geplaatst door Angelodv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Aan hand van het juiste schema een (door)verbinding maken tussen R achterlicht en L achterlicht, óf vanaf R achterlicht draadje trekken naar La, óf bij BSI = geheel eigen risico met kans dat BSI op R achterlicht overbelast wordt! Het linkerachterlicht is tevens doorverbinding naar kentekenverlichting.
Als daadwerkelijk de BSI defect is, is er eigenlijk maar 1 optie: Bsi vernieuwen! tenzij dit defect gerepareerd kan worden bij bijv. een ACtronics????

Angelodv (0), 14 jaar geleden

Is misschien een domme vraag maar hoe gaat dit in z'n werk voor een aanhangwagen, kan dit niet gebruik worden om een verbinding te maken?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er van uitgaande dat de garage de diagnose correct gesteld heeft, dan heb je ook geen voeding op de aansluiting L in de stekkerdoos van de trekhaak.

Angelodv (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Er van uitgaande dat de garage de diagnose correct gesteld heeft, dan heb je ook geen voeding op de aansluiting L in de stekkerdoos van de trekhaak.[/quote]
Eerst en vooral bedankt voor het snelle antwoord hans4074

Dat is juist (niet aan gedacht), dus nog een manier om de zeker te zijn dat het de bsi is. Maar zou het verschil uitmaken om overbelasting te voorkomen dat we daar aansluiten op
het rechterachterlicht? Bij veel gebruik van een aanhangwagen word de bsi toch ook niet overbelast?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Geen idee hoe zo'n vaart het met eventuele overbelasting loopt, maar L en R komt niet voor niets gescheiden uit de BSI.
Mocht het fout gaan dan zal dit waarschijnlijk ten koste gaan van de R kant verlichting vanuit de BSI en zul je alsnog een nieuwe BSI aan moeten schaffen.

Angelodv (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost.

Aan de linkerkant zit halverwege een verloopstekker. Die was op de plaats van het linkerachterlicht en verlichting nummerplaat volledig geoxideerd.
We hebben de draadjes rechtstreeks aan elkaar gesoldeert en nu is het probleem opgelost.

Hans bedankt voor de hulp.

gr

Angelo

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Das dus een ander verhaal als een defecte BSI. Gelukkig toch opgelost!

Angelodv (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Das dus een ander verhaal als een defecte BSI. Gelukkig toch opgelost![/quote]
Zeg wel, en veeeeeel goedkoper ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.