Peugeot Partner: slecht starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wie kan me helpen??????????
Langzaam aan begin ik radeloos te worden van mijn peugeot partner 1.4 benzine bwjr 08-98.
Volgende is aan de hand. 8 weken geleden begon het verhaal. plotsklaps had de auto last van slecht starten, niet stationair lopen, schommelend toerental enz. Slaat af zowel bij koude als warme motor bij benadering stoplicht, dus als hij hem stationair moet opvangen. bij warme trouwens wel veel minder!!
Nadat ik het gasklephuis heb uitgebouwd en helemaal schoongemaakt met remmenreiniger, heeft het een tijdje goed gegaan. tot 2 weken geleden. verhaal herhaalde zich, op advies van een kennis bij peugeot een nieuwe stappen motor gehaald. Na plaatsing van de nieuwe stappenmotor niet echt winst geboekt, wel iets. oude was trouwens echt kapot na meting. Auto wil nog steeds niet zelfstandig starten zonder gas te geven.
Tevens is er een bevestiging van de carterontluchting of hoe het heet(bij de olievuldop) afgebroken en daar zat een schroef in gedraaid. Deze nu verwijderd maar lost nog niet echt op. Als ik dit slangetje met een vinger dicht druk, dan slaat hij direct af, dus zal wel iets met het probleem te maken hebben.

Graag zou ik iets te weten komen van een ervaringsdeskundige op dit gebied. Is er soms iets anders mogelijk aan de hand? Ik lees op dit forum van alles, maar weet niet waar te zoeken of te beginnen.

Met dank,

Eric.

rivieren

Geplaatst door rivieren (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer eerst een of de gaskabel niet te strak staat, dus of de gasklep echt tegen z'n aanslag komt bij gas los.
Verder zou het bijv. aan de gasklep-positiesensor kunnen liggen. Blijft gokken en misschien raadzaam om hier eens mee langs een dealer/garage te gaan.

rivieren (0), 14 jaar geleden

Beste Hans4074

Ook hier is heen gekeken, deze hebben we wel bijgesteld daar hij veel te los was maar sluit nu. Tevens heb ik een nieuwe gaskl pos sens geprobeerd echter ook hier ligt het niet aan. Probleem is dat ik eigenlijk niet naar een garage wens te gaan vanwege het hoge uurloon bij deze bedrijven en dat dit afgezet tegen gebruik van deze auto te gek is.

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Het kan zoveel zijn eerst maar eens laten uitlezen klakkeloos maar allerlei onderdelen vervangen kost ook veel geld. Is het gasklephuis wel ingeleerd na het schoonmaken ?

Suc6 Bert

rivieren (0), 14 jaar geleden

Beste Bert,

Misschien ben ik inderdaad erg voorbarig, maar ik snap niet wat je met inleren bedoeld? Tuurlijk heb je gelijk dat klakkeloos vervangen ook geld kost. Echter zo ben ik van mening dat dit door slaat, zo vragen ze bij peugeot voor een gasklep positie sensor €130,- en bij een automaterialen zaak €45,-. Vandaar dat ik maar zelf kijk naar een mogelijke oplossing.
Dank voor je reactie!!!

Gr, eric.

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Inleren betekent dat als de gasklep dicht zit dat dan positiesensor dit misschien niet als nulpunt ziet en bij volgas ook. Dit moet met een testkast in geleerd worden.Dit is de dezelfde kast waar ze mee uitlezen dan weet gelijk of dit of een ander probleem is Dus even naar de dealer.
Gr Bert.

rivieren (0), 14 jaar geleden

Bert bedankt,

Heb je enig zicht op wat dit kost dat inleren?

Kan dat defecte T stukje op carter, bij olievuldop er ook nog iets mee van doen hebben. Ik hoor hem namelijk lucht blazen/zuigen?

Eric.

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat de kosten zijn weet ik zo niet dat is per dealer verschillend even bellen en je weet het. Het T stukje zou ik wel vervangen hij moet er wel om starten maar het gaat stinken als de carterdampen on de motorkap terecht komt en via de luchtkanalen binnen in de auto terecht komt.
Gr Bert

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Citeren heeft geen zin als de tekst er vlak boven staat...gewoon antwoorden volstaat.

mvg,
moderator.

rivieren (0), 14 jaar geleden

Excuseer!
Was nog zoekende naar de juiste werking, denk ze nu gevonden te hebben.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=rivieren]Kan dat defecte T stukje op carter, bij olievuldop er ook nog iets mee van doen hebben. Ik hoor hem namelijk lucht blazen/zuigen?

Eric.[/quote]
Is mij niet helemaal duidelijk wat je hiermee bedoeld.......T-stukje op carter bij olievuldop??????
Bedoel je de carterventilatie-aansluiting op het kleppendeksel, die zwarte met zo'n geel "inknijpertje" om em los te maken? Zo ja, waarom repareer je dat dan eerst niet? Lijkt me logisch dit eerst eens te doen.

rivieren (0), 14 jaar geleden

hans4074,

Klopt zoals je het beschrijft, inknijp zwart/geel. Ben ik ook voor geweest, niet voorradig in bestelling.
Zou het hier wel iets mee te maken kunnen hebben is de vraag.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou goed kunnen, want hierdoor ontstaat aanzuigen van valse lucht, maar in je eerste bericht te lezen dat ze dit afgedopt hadden met een schroef. Het zal dan gaan over het slangetje welke aangesloten zit op het midden van het inlaatspruitstuk, met halverwege nog een aftakking naar links gezien vanaf voorzijde auto.
Heb je dit slangetje wel weer (tijdelijk) goed afgedopt?

rivieren (0), 14 jaar geleden

Van voren gezien naar links is dit inderdaad defect en nu niet afgedopt, moet ik nog halen is nu nog los en dus open.

rivieren (0), 14 jaar geleden

Inleren heeft volgens de peugeot dealer hier in de buurt geen effect, daar de stappen motor zich zelf inleerd.
Heb vandaag het T stuk gehaald, wat ik beschreef, zal dit morgen proberen. Ook hier van zegt dealer dat dit waarschijnlijk weinig zoden aan de dijk zet. Geen bereidheid, behalve breng hem maar langs, om mee te denken.

rivieren (0), 14 jaar geleden

Vandaag T stuk carterventilatie vervangen, moet zeggen dat het er wel mee te maken zal hebben gehad. Auto start iets beter, nog niet van harte.
Heeft nog moeite met z'n draai te vinden om stationair te lopen. een weinig gas is en blijft nodig.
Nog iemand aanvullende tips?

marco7126 (0) PRO, 14 jaar geleden

zit er een map sensor op even controleren

rivieren (0), 14 jaar geleden

Dat durf ik niet te zeggen, dan ben ik overvraagd. Hoe kan ik dat zien?

rivieren (0), 14 jaar geleden

De auto maakt een betere indruk sinds vervanging van eerder genoemde onderdelen. vanmorgen bij starten wilde hij meteen starten, sloeg echter meteen weer af. Lijkt alsof hij toch te weinig lucht krijgt. Heeft de map sensor hier mee van doen zoals boven genoemd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum