Peugeot 306 XSI 8V (LPG): Loopt niet stationair na starten met koude motor

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik zit even met het volgende probleem. Ik heb een 306 XSI 8V uit '95 gezien voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb een testrit gemaakt, het probleem is alleen dat hij met koude motor zowel op LPG als Benzine niet stationair blijft draaien. Als de motor warm is, lijkt er niets meer aan de hand... Heeft iemand van jullie een idee of dit (redelijk goedkoop) op te lossen is, of wordt dit een 'gebed zonder eind?'
Alvast bedankt voor de reacties.

Gr. John

306XSI35

Geplaatst door 306XSI35 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

infomen (0), 18 jaar geleden

ik heb en 306 uit 2001 op gas (g3). Ik heb soms ook last van het niet stationair lopen. Dan gaat die effe 1 seconde op 1300 toeren zitten ipv 900. Heb er verder geen problemen mee. Levert ook geen klachten op.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit lijkt op een temperatuursensor van de koelvloeistof. Je zou hem koud moeten laten uitlezen.

306XSI35 (0), 18 jaar geleden

Moest toen hij koud was echt beetje gas blijven geven om te zorgen dat hij niet uitviel (bleef niet op een raar toerental lopen ofzo, maar viel echt helemaal uit). Met warme motor was het probleem later over en bleef hij wel stationair lopen. Uitlezen van de koude motor gaat op dit moment erg moeilijk (aangezien ik hem nog niet in mijn bezit heb :-)) Wanneer er aanwijzingen zijn dat het probleem makkelijk te verhelpen is, zou ik hem toch graag aanschaffen (aangezien dit vrijwel het enige probleem is...)

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat het staionair stappenmotortje vast zit.

Maitree (0), 18 jaar geleden

Lijkt op de tempartuursensor. Ok heb zelf een half jaar geleden schade gereden waarbij achteraf de radiator ook leeg gelopen was (de sensor hangt dan niet in het koelwater). De motor was alleen met het gaspedaal aan de loop te houden, zowel bij benzine en gas.

Stappenmotor denk ik niet, bij een koude motor zal deze onregelmatig stationair lopen (of zelfs afslaan), echter dit onregelmatig stationair lopen gebeurd ook bij een warme motor.

Waarschijnlijk koop je de auto van een particulier, ik zou gewoon wat Peugeot dealers bellen en het probleem voorleggen. Misschien krijg je een eenduidig antwoord (ik helaas nog nooit, maar wie weet..)

306XSI35 (0), 18 jaar geleden

Erik, ik heb inderdaad zaterdag ook nog een aantal Peugeot dealers gebeld, waarvan enkele het antwoord gaven dat waarschijnlijk de kleppen vast stonden, wat zou betekenen dat de kop dus vervangen/gereviseerd dient te worden. En dat wordt nogal prijzig...

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zou ze misschien nog kunnen stellen???

Maitree (0), 18 jaar geleden

Dat zou ook kunnen, mijn vorige 405 op gas had een verbrande klep en liep koud ook haast niet meer (warm sloeg ie af en toe een slag over)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.