Peugeot 508: maakt vreemd geluid bij optrekken rond 2000trmp

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 136pk

Hallo,

Ik heb reeds een jaar lang een probleem bij het optrekken. de motor maakt soms een raar ratelend geluid rond de 2000 trpm en houd ook in waarna hij dan loskomt en verder doortrekt. Ik ben hier al 5 maal mee naar mijn garage geweest maar dan doet ie het net niet. Een keer wel en toen had de monteur gezegd dat het waarschijnlijk aan de sproeiers lag die terug moesten ingelezen worden. Bij de volgende afspraak hadden ze hier naar gekeken en zegde ze me dat deze geen problemen geven. Ondertussen ben ik hier al een jaar mee aan't rijden en het komt steeds vaker voor. Ik heb al vaak gelezen dat dit wel eens van het dubbelmassavliegwiel kan komen maar de garage wimpeld dit af. Iemand enig idee? Alvast bedankt

Mouchke

Geplaatst door Mouchke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Dag mouchke,
Dat geluid dat is een beetje een nagelend geluid, net zo iets als een oudere diesel maakt.
Dit komt door de elektronische regelaar op de pomp, de dealer kan in het logboek en of dmv sckoop meting. Zien dat de piek druk iets wegvalt soms.
Je kan hem los v.v kosten weet ik niet.
Succes,
gr jan willem

Mouchke (0), 9 jaar geleden

Hoi J@n-Willem,
Bedankt voor je antwoord. Het is inderdaad een nagelend geluid, soms is het erg hoorbaar maar soms ook niet. Toch voel je het een beetje aan de auto, alsof het schraapt. Hij voelt ook een beetje loom aan. Waar op de motor kan ik deze regelaar vinden?
gr Mouchke

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Hij zit op de brandstofpomp, deze zit rechts op de motor als je er voor staat. ik weet zo niet of het de onderste of de bovenste sensor is. maar daar kan je dealer ook vast mee helpen. anders moet je laatste 8 van het chasis nr doorgeven,kan ik het ook opzoeken.
Gr jan-willem

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Niet zelf mee gaan knoeien , met deze info naar de dealer , garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum