Peugeot 406: moet koelvloeistof blijven bijvullen

Bouwjaar: 1996, Motorcode: 1800 16v

Hallo,

Ik had het probleem dat mijn radiator Fan niet meer aansloeg en dus de motor te heet werd. Ik heb dit laten nakijken en men heeft de relais/sensor vervangen die de fan aanstuurd. Nu doet mijn fan het weer als de temperatuur oploopt. Nu heb ik echter het probleem dat ik koelvloeistof moet blijven bijvullen, en er bruine drap naar boven komt drijven. De motor geeft geen witte rook af, zodat ik zou denken dat er koelvloeistof mee verbrand wordt. Tevens als ik het oliepeil controleer zit daar geen mengsel aan wat er op duidt dat er koelvloeistof bij de olie zou zitten.

Waar blijft de koelvloeistof? Is dit toch een teken dat ik een lekke koppakking zou hebben? Ik had in dat geval verwacht dat de motor stationair niet lekker zou lopen, en dat ik dit zou moeten merken aan witte rook uit mijn uitlaat, wat beide niet het geval is.

Ik las ergens in een ander topic dat het zou kunnen in zo'n geval dat de koppakking lek is, en dan het koelingskanaal gemengd wordt met het oliekanaal. Dan zou ik toch verwachten dat er uiteindelijk meer in mijn reservoir zou zitten ipv bij moeten vullen.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn, of is dit toch echt een duidelijke aanwijzing van een lekke koppakking?

Alvast dank voor de moeite.

Boudie

Geplaatst door Boudie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wimpie78 (0), 15 jaar geleden

zou kunnen dat er koppakinglekkage is tussen de cilinder en de klvlst (komt weinig voor). Bij deze auto's gaat wel heel vaak de waterpomp lek(achter distributie)

kleijn (0), 15 jaar geleden

even langs de garage voor een testje
is goedkoper als een kapotte kop

Boudie (0), 9 jaar geleden

Probleem was lekke koppakking. Gemaakt door garage, echter kop niet afgevlakt, dus probleem kwam weer terug. Auto is ondertussen al 4 jaar geleden verkocht/gesloopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.