Peugeot 406: Poelie stuurbekrachtigingspomp is losgekomen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD (XUD9SD 75pk)

Beste forummers,

Onlangs is de poelie van mijn stuurbekrachtigingspomp losgekomen, ongeveer duizend km nadat ik de dynamo heb vervangen, dus waarschijnlijk kon de poelie de druk niet aan. De pomp is er inmiddels uit, is dit te repareren?
Ik kan tot nu toe nergens, zelfs niet op ebay.fr, een andere pomp vinden. Ik heb waarschijnlijk weer zo'n tussenmodel. Heeft iemand een idee of ik de pomp kan vervangen door één van een ander model? Nu zijn de nummers:
26048976
9627645380
Graag hoor ik jullie adviezen,

groet,
Christiaan

christiaantjong

Geplaatst door christiaantjong (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Het onderdeelnummer voor de xud9sd 75pk is specifiek. En als ik me niet vergis was de 75 pk uitvoering vooral voor de nderlandse lease markt bedoelt dus in frankrijk zul je die niet vinden denk ik. Wat niet wil zeggen dat een andere pomp van een andere 406 diesel van dit type niet past. De poulie diameter is 117 mm. Er zijn ook poulies van 110 mm. Ik denk dat je daar op moet letten. Ik zou gaan voor een pomp van een xud9bte. Benzine is anders volgens mij. Het gaat hier dus om een niet variabele pomp. De duurdere grote motor typen hebben meestal een pomp met variabele opbrengst dus die hebben duidelijk andere eigenschappen.
Ik zou het eens proberen op www.onderdelenzoeker.nl

christiaantjong (0), 15 jaar geleden

Beste PT nieker,

Dank voor je antwoord, ik begrijp dat repareren van de pomp geen goede optie is. Het is inderdaad een 406 zonder variabele stuurbekrachtiging.

groet,
Christiaan

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt, meestalloopt loopt het lager bij de poulie uit en dondert de complete as met poulie uit het huis. Kun je m.i.niet repareren

christiaantjong (0), 15 jaar geleden

ook de bte pomp is erg lastig te vinden.... graag nog een beetje hulp
klopt het trouwens dat de lada niva ook een xud9sd heeft? je komt nog eens ergens achter zo :-)

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

xud11 heeft hem soms ook gehad maar dat was alleen in het begin. verder misschien DW10 van het nieuwe model maar dan ben ik niet zeker van, het onderdeel is niet het zelfde en de pouliediameter kan ik niet terugvinden.
Wat de lada betrefd, stel die vraag op het lada gedeelte zou ik zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum