Peugeot Partner: Motor blijft draaien na uitzetten contact

Bouwjaar: 2003

Heb een heel vreemd probleem met een Peugeot partner. 1.9D met grote koplampen (laatste model) Bouwjaar 2003 kenteken feb 2003

Ongeveer 1 op de 10 keer als ik met de auto gereden heb dan blijft de motor draaien na het uitzetten van het contact. Ik heb dan de sleutel in mijn hand. soms laat ik hem gewoon doordraaien, sta dan al binnen in huis en heb mijn jas aan de kapstok hangen. Dan stopt de motor spontaan met draaien. Dit probleem speelt al vanaf de eerste week dat ik de auto heb. Ben nu bij mijn 2de garage aanbeland maar kunnen tot op heden nog niets vinden. Er is al een kabel gemonteerd om de radio niet via de multiplex kabels te laten lopen... (als je een niet Peugeot radio aansluit op de stekkers die in de auto zitten dan gaat de radio aan als je deur opendoet enz enz..) Dus de radio zit goed aangesloten. Ook het alarm is op dit moment uitgebouwd.

Ik kan dan doen wat ik wil, de motor stopt niet. Alleen als ik het gaspedaal intrap dan stopt de motor. En natuurlijk als ik hem in een versnelling zet en de koppeling op laat komen. Het is een irritant probleem omdat het voor de garage haast niet reproduceerbaar is. Ik werk als service monteur in de buitendienst en heb minimaal 1 a 2 keer soms nog wel meer keer per dag last van dit probleem.

john1967

Geplaatst door john1967 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is volgens mij nog een DW8 motor dwz nog eentje die je gloeien moet .
Volgens mij zit hier nog een gewone stopplug in, en om die te vervangen moet de pomp eraf. als het niet zo is hoor ik het graag van je.Moet trouwens wel snel opgelost worden i.v.m. de garantie.

john1967 (0), 19 jaar geleden

Dit is wat de garage ook denkt, alleen wil Peugeot dat er eerst eht een en ander gemeten wordt voordat de stopplug vervangen mag worden.. Dus Komende week gaat hij voor een paar dagen de garage in en dan zien we wel weer... Schijnt een redelijk duur grapje te zijn ¤500,00 volgens de garage maarja het is garantie, en probleem staat bij mijn auto al meer dan 1,5 jaar geregistreerd. Ik laat je wel weten wat nu de oorzaak is geweest of in ieder geval of het eholpen heeft...

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

precies wat oldtimer zegt de brandstofafsluiter is hiervan de oorzaak. Vreemd dat peugeot zegt dat het een en ander nog doorgemeten moet worden. Bij claims van 800 euro of meer moet je dit aanvragen. Het is inderdaad een vervelende klus, het antistartmodule zit bovenop de pomp en deze zit vast met breekbouten. een beetje werk maar dan heb je het ook goed

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.