Peugeot 607: Motor loopt in nood programma/ oranje lampje

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 HDI

Als ik met de caravan door de bergen rijd, loopt de motor na verloop van tijd (meestal bij berg op) in een soort van nood programma. Hij komt dan niet meer op toeren en haalt max. nog maar 60km/ uur. Het oranje lampje gaat dan ook branden. Als je hierna stopt en een half uur wacht kan ik weer normaal doorrijden totdat de volgende storing komt. Wat is dit exact en hoe kan ik dit oplossen?

wdewit

Geplaatst door wdewit (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 11 jaar geleden

Eerst uitlezen dan pas verder zoeken. Kan veel zijn.

wdewit (0), 11 jaar geleden

Ik zal volgende week het systeem laten uitlezen en de foutcodes dan terug koppelen. Ik heb vorig jaar dit ook laten doen, auto heeft 1 week in garage gestaan en uiteindelijk nul op rekest...

Het probleem doet zich alleen voor indien de auto zwaar en lange tijd achter elkaar moet trekken... dus alleen tijdens de vakantie rit...

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

Alvast even dit, er is een probleem met de brandstof(hoge)druk of met de turbodruk. Als de gemeten waardes van turbo druk of brandstofdruk een bepaalde( langere tijd )achter elkaar te veel afwijken (lees te hoog of te laag zijn) van de door de computer ingestelde waardes gaat het noodprogramma in werking om de motor en randorganen te beschermen tegen schade.
Met het plaatsen van de P codes kunnen we meer zeggen dus we wachten af !

Mvgr. PT nieker

wdewit (0), 11 jaar geleden

Turbodruk is te laag en het additief geeft aan een tekort te hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum