Peugeot 306 1994: motor slaat af

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: LFZ (XU7JP), Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 74

Verdorie, nu tijdens cabrio-weer bij uitstek wat motor problemen. Eerst draaide de motor stationair en viel hij uit bij gasgeven. Vandaag precies andersom... Dus gas geven anders stopt hij ermee. Iemand een idee. Ik las iets over de stappenmotor als mogelijk probleem. Wat doet dit apparaat?En je schijnt er een tester voor te hebben. Helaas zijn deze stappenmotoren niet nieuw meer te verkrijgen. Ik zie ook dat diverse stekkers/connectoren aan het vergaan cq afbreken zijn. Zijn deze stekkers nog ergens te verkrijgen of moet ik de stripperij. Alvast bedankt voor het meedenken.

JanVersteeg

Geplaatst door JanVersteeg (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JanVersteeg (0), 1 jaar geleden

Aha, werking stappenmotor al gevonden. Maar een vraag erbij, kun je hedentendage de ecu nog uitlezen of is dat inmiddels verouderd. (Maakte ik mee met een storing aan mij oude astraatje...)

harry4203 (1040) PRO, 1 jaar geleden

De auto is met een goede universele tester nog wel uit te lezen, maar de info is wel beperkt. Vaak kun je dan ook wel de stappenmotor aansturen om te kijken of ie werkt. Als je de accupool even 10 min losmaakt en daarna eerst 10sec contact aan, dan uit en daarna starten is de stappenmotor in principe gereset en moet ie stationair lopen. als je geen gas kunt geven is er m.i. iets anders aan de hand. Map-sensor kan ook problemen geven. Nergens een vacuumlekkage?

JanVersteeg (0), 1 jaar geleden

Top, ga het proberen, me nog.

JanVersteeg (0), 1 jaar geleden

Nou Harry, heb reset uitgevoerd en de luchtinlaat zal los op het gasklephuis. Daar zat eerst een rubber manchet in wat ik er bij montage nog uitgelaten heb. Maar dat is dus aan de buitenzijde van het gasklephuis dus ik weet niet of je dat met vacuum bedoelde? Maar het goede nieuws is dat ie lekker draait maar eerst maar weer eens mee rijden. Vorige keren trad het probeem op met een warme motor. Zag tot mijn grote vreuge dat op autodoc.nl ng hardstikkeveel spulleboel is te verkrijgen. Zelfs een ecu begrijp ik. Prijzen vallen me ook nog mee. Ik denk dat ik maar wat sensoren etc op voorhand aanschaf, zoals die MAP sensor wat je zei. Wat me trouwens wel zorgen baart is de conditie van de diverse connectoren. Dat gaat nog een hoop gepruts worden, maarja voorlopig mijn dochter weer blij. Bedankt wederom Harry, dat van die vlaai staat nog :-)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php