Peugeot 206: motor uitval na indrukken koppeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik ben in het bezit van een peugeot 206. Het gaat om het uitvallen van de auto tijdens het tot stil stand komen. Als ik op een stoplicht afrij in mijn derde versnelling en vervolgens de koppeling intrap gaat mijn toerenteller als een speer omlaag naar 0 en valt mijn auto uit. Ben ik snel met terugschakelen naar mijn tweede voordat het toerental onder de 10 komt dan blijft hij gewoon aan. Als ik op een stoplicht afrij en terugschakel naar mijn tweede versnelling en um rustig laat uitrollen richting het stoplicht en vervolgens op het laatste moment (als ik bijna stil sta) de koppeling intrap dan valt mijn toerenteller ruim onder de tien maar sputtert dan met moeite naar net onder de tien waardoor de auto (met moeite) aan blijft. Ook bij het starten gaat hij wel gelijk aan maar valt gelijk ook weer uit tenzij ik gas geef.

Ik heb geen idee of dit probleem enig verband heeft met het volgende maar je weet nooit. Ik heb pas geleden de auto laten repareren. De versnellingbak is vervangen en de koppelingsset is vervangen. Eigenlijk zijn de uitval problemen begonnen na deze ingrepen.

Ik moet er wel bij vermelden dat de auto het niet constant heeft... de ene dag rijd hij nagenoeg probleemloos en de andere dag valt hij constant uit. Ik ben er mee naar de garage(s) geweest en die hebben hem aan een computer gehangen maar niks gevonden. En uiteraard had hij er weer geen last van toen ze een test rondje gingen rijden. Typisch toch.

Wie weet hieir raad mee? Zodra dit gefixed is gaat deze auto in de verkoop want voor de rest is hij helemaal prima... veel geld ingestoken helaas!

Mrfixit

Geplaatst door Mrfixit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn die garage's dealers? Toevallig vandaag ook weer meegemaakt......een peugeot met regelmatig afslaanproblemen via een universeel garagebedrijf. Waren ze al tijden mee bezig, maar klacht bleef ondanks vervangen van diverse onderdelen zoals stappenmotor stationaire regeling en tot 2x toe reinigen van gasklephuis. Helemaal geen storingen met hun universele uitlees apparatuur. Bij ons uitgelezen: storing koelwatertemperatuursensor en een noodwaarde van -40graden en dat was dus de oorzaak.
Het hoeft bij jou auto niet persé een temp.sensor te zijn, maar het kan zijn dat er wel degelijk een aanknopingspunt uit te lezen valt met dealer diagnose apparaat.

Mrfixit (0), 14 jaar geleden

Bedankt hans4074. Het was inderdaad geen dealer waar ik de auto naartoe gebracht had. Nogmaals bedankt voor je reply... het is het beste antwoord dat ik tot nogtoe heb mogen ontvangen. Ik zal de auto naar een dealer brengen en laten weten of het enig nut heeft gehad.

Met vriendelijke groet,
J

Mrfixit (0), 14 jaar geleden

Nou ik heb um terug van de dealer en het ziet er naarr uit dat hij gemaakt is (harde klopgeluiden op masief hout!). Ze hebben bij de Accupolen gereinigd, ingevet en vastgezet. Kostte me 100 euro. Nu maar hopen dat hij goed blijft lopen...

Mrfixit (0), 14 jaar geleden

Toch nog even reageren zodat mensen het weten... Het probleem is nog niet opgelost! Toen ik van de dealer wegreed was hij prima... de volgende dag echter was het weer precies hetzelfde verhaal en is het probleem dus nogsteeds aanwezig... erg vervelend! Ik heb inmiddels mijn auto versleten aan een dealer... maar een wijze les... GEEN PEUGEOT meer voor mij! Toch ben ik nog geinteresseerd in de oplossing... dus wie het weet mag het zeggen.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat heb je aan een oplossing als je het toch niet meer kunt uitproberen? Pasklaar antwoord gaat al moeilijk worden omdat het een storing is die ook weer niet altijd aanwezig blijkt te zijn. Als er dan ook nog geen storing aanwezig is......

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

heb ook zoiets gehad met mn 206... begon ook met enorm haperen en sputteren zodra je je koppeling losliet en de motor moest terugvallen naar stationair toerental .. na paar dagen viel motor gelijk uit na intrappen koppeling en volgende dag deed hij het gewoon weer vrolijk. Bleek achteraf een defecte stappenmotor te zijn...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum