Peugeot 106: Motor valt uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 Sketch

He,

Sinds enige tijd ben ik de eigenaar van een 106 1.0 Sketch van december 1998 (72.000 km gelopen). De motor loopt prima maar het probleem is dat de motor af en toe uitvalt bij het afremmen na het ontkoppelen (lage toeren, dus niet onder het rijden). Als voorbeeld het afremmen voor het stoplicht. Waar kan dit aan liggen, is dit de injector of verstuiver of is het iets anders? Ik heb nu een fles injectiereiniger bij de benzine gegooid maar hierdoor lijkt ie nog vaker af te slaan, kan ook toeval zijn.

Een ander probleem is een tikkend geluid dat weg lijkt te komen uit het motor gedeelte achter de passagierskant aan de onderkant (bij de voeten van de passagier zeg maar). Het geluid is er niet altijd maar wel regelmatig. Misschien heeft het verband met het eerste probleem. Het geluid is redelijk duidelijk hoorbaar, het lijkt een beetje op een verstopte ventilator van de kachel, maar dat is het dus niet.

Alvast bedankt voor jullie hulp!!

106-1.1

Geplaatst door 106-1.1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennep (0), 14 jaar geleden

ja ik zeg alweer maar geeft niet : even gasklep schoonmaken met remmenreinger ( beetje erin spuiten ) en dan met een doek erin . Vooral de rand van de klep schoonmaken ( want blijft plakken door vuil en slaat dan af ) volg de buis vanf het luchtfilterhuis deze komt uit bij de gasklephuis ( dat is waar de buis op het blok zit ) slang daar los en schoonmaken . Je kan ook het hele gasklephuis eraf halen maar dan moet je em opnieuw inleren . ik zou gewoon buis los . IK HAD NET ZO nu rijd goed Hyundai coupe gr jh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum