Peugeot 406: motor valt uit bij afremmen naar stationair

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 8*LFY; 406 1.8 16V

Hallo allemaal,

Even in het kort proberen de chronologische volgorde weer te geven:

Aantal maanden geleden, motor viel een enkele keer zeer spontaan uit tijdens het rijden wanneer ik terugschakelde (koppeling in, gas los) en sloeg gelijk weer aan wanneer ik de kopelling los liet tijdens het "rollen".

Aantal weken geleden leek het probleem erger te worden, kwam vaker voor dat de motor uitval op het moment dat ik vanuit het rijden terug moest schakelen om te stoppen, en bij bijna stilstand de motor dus uitviel. Meestal was herstarten geen probleem, motor liep weer. Echter leek het er ook op dat naarmate de motor warmer was (na 30 km. over de snelweg) en de motor weer eens uitgevalen was tijdens het stationair draaien (stoppen voor kruising en stoplicht etc.), het herstarten moeilijker werd.

Twee weken geleden, motor gaf nu ook problemen bij koude start (voorheen niet). Motor was steeds moeilijker aan de praat te krijgen. Hij sloeg wel aan maar sloeg gelijk weer af na het "gas los laten". Na een aantal keren proberen bleef de motor wel stationair lopen maar sloeg ook weer vaker af tijdens het stoppen, afremmen..... Viel niet normaal meer mee te rijden dus naar de garage!

Twee dagen geleden auto opgehaald van de garage, volgende gerepareerd cq vervangen:
*Koppakking vervangen (kopset,kop vlakken, set kopbouten, distributieriem, spanrol, looprol, thermostaat, micro v-riem, waterpomp, olie + oliefilter, koelvloeistof, bougies
Totale kosten 1200 euro.

Gisteren en vandaag korte afstandjes gereden en vanmiddag was het weer mis. Motor sloeg af tijdens het inparkeren, opnieuw proberen te herstarten en na 2 keer sloeg ie aan maar ook gelijk weer af tijdens het gas los laten, weer starten, beetje gas erop houden en parkeren maar).
Uurtje laten staan, opnieuw starten, noppes, nog een keer starten en hij slaat aan en blijft lopen.... naar huis gereden (afstand van 5 minuutjes in de bebouwde kom) en geen probleem meer tijdens deze rit.................

Vertrouw het voor geen meter, morgen de auto weer nodig om naar mijn werk te gaan maar wie weet waneer ie weer afslaat.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn, terwijl er toch al een hoop vervangen is in de garage?

Graag jullie opinie, alvast bedankt,

Marcel.

mmjjmm2005

Geplaatst door mmjjmm2005 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sgm (0), 17 jaar geleden

Krijg je de auto wel gestart als je een beetje gas geeft bij het starten en blijft ie dan stationair wel lopen?

Het lijkt namelijk het meest op een probleem met de stappenmotor van de stationairregeling. Maar dat staat in geen verhouding tot de uitgevoerde reparatie. Loopt de auto wel goed als je er mee rijdt?

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Content removed !

mmjjmm2005 (0), 17 jaar geleden

Hallo sgm,

Starten (koud) is absoluut geen probleem, vanmorgen weggereden en dan na +/- 200m stoppen bij en rotonde en hij sloeg af.
Opnieuw gestart, sloeg gelijk weer aan en verder vandaag geen problemen gehad met afslaan van de motor, raar raar raar.
Wel heb ik de indruk dat bij het schakelen (terug of omhoog) het toerental niet echt lekker terugloopt, bij terugschakelen naar zijn 1 en stilstaan blijft naar mijn gevoel de motor op een te hoog toerental hangen en komt dan langzaam weer terug naar zijn stationair toerental.

Verder rijdt ie prima. Geen afslaan van motor tijdens het rijden.

Kan je hier iets mee?

Groetjes,

Marcel.

sgm (0), 17 jaar geleden

Wat denkt de garage eigenlijk dat er aan de hand was. Want dat was best een heftige reparatie voor wat toch op een klein probleem lijkt.

mmjjmm2005 (0), 17 jaar geleden

Koppakking was lek, moest vervangen worden, zou volgens de garage het probleem zijn.
Dat wil ik dan nog wel geloven....... maar daarmee lijkt het probleem niet verholpen te zijn.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt inderdaad meer op een stappenmotor, injectie of bobine probleem bij deze auto. Aangezien je zegt dat het gas lijkt te blijven hangen denk ik dat er iets met je stationair toerental is, dus stappenmotor of gasklephuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum