Peugeot 406: egr klep schoonmaken?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 66kw

Omdat mijn motor bij deellast schokkend rijdt wil ik graag mijn egr klep schoonmaken, maar waar vind ik de egr van een hdi en hoe demonteer ik deze?

Gr. Erik

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Elke EGR klep zal tussen de uitlaat en inlaat systeem zitten, daar deze klep uitlaatgas terugbrengt naar de luchtinlaat.
Dus zie bij het uitlaatspruitstuk, of daar een (harmonica) pijp zit, met een vacuumstuurklep welke dan naar de luchtinlaat gaat.

Cor

406rijder (0), 17 jaar geleden

Trafficbandit bedankt voor de duidelijke plaatjes. Ik heb gelijk even onder de motorkap gekeken maar zie aan onderdeel 2 in jouw plaatje ook waterleidingen gemonteerd, enig idee wat dat is?

Gr. Erik

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Het kan zijn dat jouw motor licht afwijkt van de plaatjes. De plaatje zijn van de HDI motoren die in het nieuwe model van de 406 coupe te vinden zijn. Weet je of je een D8 model hebt of een D9? rond 2000 is er een upgrade geweest van de 406, alles van daarvoor is D8, en daarna D9. Als je het motortype weet dan kan ik meer opzoeken. Motortype is iets als: XUD9SD, XUD9TE, XUD11BTE of iets dergelijks. Staat waarschijnlijk wel op een identificatieplaatje ergens...

Onderdeel 2 leidt als het goed is de uitlaatgassen weer naar het inlaatspruitstuk. Ik zou zo niet weten waarom daar waterleidingen op gemonteerd zitten. Koeling of iets dergelijks misschien ?

Wellicht helpen wat plaatjes van de D8 hdi motoren, ik weet niet exact welke met jouw motor overeenkomt:

http://www.hocking.euro1net.com/PeugeotP...

http://www.hocking.euro1net.com/PeugeotP...

http://www.hocking.euro1net.com/PeugeotP...

http://www.hocking.euro1net.com/PeugeotP...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum