Peugeot 406: Niet starten peugeot 406 coupe

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0L 16V

Hallo allemaal,

Ik heb even julie hulp nodig. Mijn auto wil niet meer starten en ik heb geen idee wat het kan zijn. Gisteren ben ik er zonder problemen mee naar huis gereden en vanochtend wilde hij niet meer.

Als ik de sleutel omdraai gaat alle dashboardverlichting e.d. gewoon branden zoals normaal geen rare signaallampjes ofzo. Bij doordraaien slaat de startmotor ook aan alleen start de motor niet. Ik heb ook de gasinstallatie uitgeschakeld (alhoewel starten altijd op benzine gaat), maar dat hielp ook niet.

Ik dacht aan de botsschakelaar maar die bleek het niet te zijn. Toen dacht ik aan de startonderbreker en heb ik geprobeerd om de auto te starten met de reservesleutel, ook geen resultaat. De auto een paar keer op slot doen en weer open hielp ook niet.

De ANWB is er bij gekomen en die heeft startgas in de luchtinlaat gespoten. Toen starte de auto en liep prima (wel de hele tijd startgas inspuiten) Het lijkt er dus op dat de ontsteking e.d. prima in orde is, alleen krijgt ie geen brandstof. Volgens mij hoor ik de brandstofpomp wel aanslaan bij het starten.

Heeft iemand een idee ? Ik zit zelf nog steeds aan de startonderbreker te denken maar heb geen idee wat ik verder nog kan proberen.

TrafficBandit

Geplaatst door TrafficBandit (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

BDP sensor of de stekker ervan niet vervuild door opgedroogd koelvloeistof ?

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Wat is precies de BDP sensor ? Stekkers heb ik voorzover ik er bij kan gecontroleerd maar die zijn allemaal schoon.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Die sensor zit boven het vliegwiel en geeft de stand van de krukassensor door aan de motorcomputer. Zit dacht ik ergens onder het thermostaathuis. Als dat lekt komt het op die sensor terecht.

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Ok, het bleek de transponderantenne te zijn in het contactslot. Deze werkte niet goed waardoor de startonderbreker in werking trad. Is vervangen en de auto doet het weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.