Peugeot 406: Radiator uitbouwen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SVDT 66kw

De radiator van mijn 406 is lek en moet vervangen worden.
Nu stel ik vast dat er wel 3 radiatoren in mijn wagen zitten. Wat zijn de functies van deze radiatoren (mijn wagen heeft airco) en kan ik deze elk apart uitbouwen?
De radiator aan de motorzijde is lek en het lijkt alsof ik deze enkel kan uitbouwen samen met de middelste radiator. Klopt dit?
Vooraleer ik aan het sleutelen ga, wens ik zeker te zijn dat ik geen condensor/radiator van de airco loskoppelen.

Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten, Tom.

TOMY.CORTHOUT

Geplaatst door TOMY.CORTHOUT (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (465) PRO, 17 jaar geleden

je hebt de radiateur, de condensor van de airco, en de intercooler van de turbo. als je de balk boven de radiateur verwijderd(waar de slotplaat van de motorkap in zit). en de turboslangen weghaald, kun je de radiateur eruit halen. de condensor kun je gerust naar voren kantelen om er een beetje bij te kunnen, zolang je daar maar geen leidingen van los maakt.
het is een krap klusje, dus neem er de tijd voor.

TOMY.CORTHOUT (0), 17 jaar geleden

Bedankt Harry voor je toelichting.

Toch nog een enkele vragen:
- de intercooler; ik veronderstel dat dit een apart circuit is dan het koelsysteem? Werkt dit op gas of op vloeistof?

- het demonteren van de radiator; de radiator zit bovenaan vast aan de condensor van de airco. Ik zie dat bovenaan de condensor links en rechts een plastic 'plug' zit (zit nog wel een rubber top over) en ga ervanuit dat deze moeten losgemaakt worden om de radiator van de condensor te kunnen nemen. Hoe krijg ik deze pluggen los?

Alvast bedankt.

harry4203 (465) PRO, 17 jaar geleden

hoe die pluggen vastzitten zie je wel als je die bovenbalk waar ik het over had weg hebt. door de intercooler stroomt gewoon de lucht van de turbo naar de motor, daar komt geen gas of vloeistof aan te pas.

TOMY.CORTHOUT (0), 17 jaar geleden

Beste Harry,


Dank je voor je reacties. Uitbouwen van de radiator verliep goed, maar ...
Ik had de radiator telefonisch besteld, mijn echtgenote erom langs gestuurd ... blijkt nu dat de onderdelenboer een foutieve radiator meegegeven heeft.
Terug telefonisch contact opgenomen, bleek volgens hem dat er een verschil zit in een radiator (voor het koelsysteem motor) voor een wagen uitgerust met een manuele airco en een wagen met automatische airco. Ik denk eerder dat er een verschil is tussen een Turbomotor en een atmosferische. We zullen morgen wel zien.
Toch makkelijk als er zoveel verschillende modellen bestaan, hé.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.