Peugeot Boxer 2006: motor vervangen door ander model?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4HU, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal!

Mijn auto heeft de bekende probleemmotor van Ford, de Duratorq 2.2 HDi (puma). En vind het ontzettend lastig om te beslissen wat ik ermee moet. Aangezien de ducato/jumper/boxer busjes met veel verschillende motoren zijn gebouwd vroeg ik me af of het mogelijk en haalbaar is de huidige motor te vervangen door een andere versie die minder kwetsbaar is, mocht hij onherstelbaar stuk gaan? Wordt het in de praktijk gedaan en heeft iemand een indicatie van de kosten waaraan je bij zoiets moet denken? Dank!

Groet, Robin

RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Wat is ermee dan? ieder motor heeft zo zn eigen problemen, maar de auto is 17jr oud. als de eerste motor er nog in zit weet ik niet of je van een probleemmotor moet spreken. Of heb je er al heel veel aan kapot gehad?

RoadToNowhere (0), 1 jaar geleden

Hoi Harry,
Misschien is het niet zo bekend als ik dacht, maar de Ford Duratorq 2.2 HDi/TDCi is een beruchte motor. Hij staat erom bekend zichzelf om zeep te helpen door zuigers die barsten, door vage redenen. Vaak gehoord is dat de verstuivers verstopt komen te zitten, hard slijten, gaan lekken of anderszins falen. Ook heb ik dingen gelezen over aluminiumdeeltjes afkomstig van de hogedrukpomp in de verstuivers. Het internet is er in ieder geval mee volgeschreven en ik je stuit van horrorverhaal op horrorverhaal, ook professionals in binnen- en buitenland die er qua revisies hun handen niet meer aan willen branden. Er schijnt preventief vrij weinig aan te doen te zijn, het komt ook voor bij bijna nieuwe exemplaren. Dus vandaar mijn zorgen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Jeraevers (10), 1 jaar geleden

Als je op een bepaalde motor gaat zoeken zul je altijd horror verhalen vinden.
De 2.2 van Ford heeft inderdaad zijn minpunten, maar of het altijd zo dramatisch loopt?
Ik heb er hier eentje met 240.000km en nog de originele verstuivers. Alleen de ketting vervangen een half jaar geleden.
Bij twijfel kun je verstuivers eens laten testen. Verstuiver problemen kunnen bij haast elk merk eens voorkomen en in het slechtste geval geeft dat motorschade.
Vaak ook dat mensen maar blijven door rijden met een klein probleem en gaan klagen als de boel dan in de soep draait... Er zijn ook eenmaal mensen die gewoon alles stuk kunnen krijgen. Goed onderhoud voorkomt al veel ellende.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.