Peugeot Boxer 2018: Adblue inspuitventiel: blijft inspuiten

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Motorcode: AH03, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 81

De Adblue pomp was stuk. Deze vervangen, maar nu is in no time het Adblue tankje leeg.
Het Adblue inspuitventiel blijft inspuiten en heeft een tegendruk van het uitlaatgas zodanig dat de vloeistof niet meer volledig in het roetfilter komt maar ook teruggeblazen wordt naar buiten het roetfilter.

Maar hij blijft dus ook uitlaatgassen naar buiten lekken via het Adblue inspuitventiel.

Iemand suggesties? Weet eigenlijk niet waarom hij blijft inspuiten, zou dat komen door teveel tegendruk van het roetfilter. Verstopt misschien?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (515) PRO, 1 jaar geleden

Kan dat ventiel niet gewoon defect zijn?

Highway (135) PRO, 1 jaar geleden

Inderdaad, wij hebben een ducato gehad die het zelfde probleem had. Ik dacht dat het inspuitventiel vervangen is. Weet het helaas niet zeker.

harry4203 (450) PRO, 1 jaar geleden

Als je het inspuitventiel ff eruit haalt, zie je toch snel genoeg of ie lekt? Druktest uitvoeren met testkast en kijken.

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 1 jaar geleden

Dank voor de tips. Hebben het ventiel eruit gehaald en is inderdaad lek. Roetfilter zit ook nagenoeg vol en af dat de oorzaak is, geen idee. Eerst dit inspuitventiel maar eens vervangen en ondertussen het roetfilter ook maar reinigen gaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.