Peugeot 406: Motormanagement lampje brandt weer

Bouwjaar: 2001

ik heb een Peug 406 break 2.0 op AG gas. km stand 123000
onlangs begin jan 2006 een grote beurt gehad incl. nieuwe distributieriem e.d.
Auto loopt goed, alleen is na grote beurt al 2 keer voorgekomen dat motormanagement lampje brandt.
1e keer na 2 weken, terug geweest bij universeel garage. deze hebben een originele peugeot uitleeskast. Uitlezen computer gaf niets bijzonders aan. Diverse manieren uitgelezen en niets gevonden. Uiteindelijk alarm gereset. Nu na paar weken weer na langere rit van 150 km gaat weer motormanagement lampje branden.
Ik ben bang dat het weer geld kost om uit te lezen , maard at er niets gevonden wordt. Wat raden jullie me aan.
gevoel van betrouwbaarheid gaat een beetje weg.

Misschien dat het niets zegt, maar in oktober 2005 is de uitlaat ook geheel vervangen door een fitter. Met garantie uiteraard.

Graag reakties en tips.

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Klaas, komt deze storing ook op benzine voor?

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Klaas, is dit weer het lampje storing mengselregeling? Ik heb je vorige keer geloof ik een reaktie gegeven dat je langs je gas specialist moet gaan (wel een goeie kiezen!). Verdamper kapot krijg je ook die melding. En probeer eens te resetten en een paar weken op benzine rijden. Kijken of je lampje dan ook terug komt.

KRG (0), 18 jaar geleden

Het laatste nieuws:

De dag na de storing had de auto weer het afslaan bij stationair lopen probleem, Motor loopt dan terug naar 500 toeren en slaat dan af. Dan overschakelen op benzine dan doet de fout zich ook voor, alleen minder erg. Fout deed zich nog een paar dagen daarna voor, maar toen monteur ermee naar de garage reed was het stationair lopen probleem weer over. WEl nog steeds diagnose lamp branden.

De foutdiagnose kast gaf bij de dealer aan dat de bedrading mogelijk niet goed was. Ook lag er een stekker van een van de inspuitingen een beetje los. Men kon hem gemakkelijk van de injector schuiven. De garag heeft alles schoongemaakt, her en der lag er een beetje veel siliconen spul op de bedrading. Dit is gereinigd en nu loopt de auto weer prima. Als de verdamper of de stappenmotor defect zouden zijn dan zou de fout er in moeten blijven nietwaar ?

Ik hoop dat het euvel nu weg blijft. Het valt me nu op dat de motor ook soepeler loopt. Het verbruik is nu ook minder hoog.

Ik hou jullie op de hoogte maar ideeen hierover zijn ook welkom.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Losse stekker en melding van defecte bedrading zijn volgens mij goed te combineren, dus ik hoop dat je nu van je probleem verlost bent!!

KRG (0), 18 jaar geleden

Nu na 4000 km verder en meer dan 2 mand blijft het lampje uit en het motorke goed lopen.
Ook geeft de boordcomputer nu weer een gemiddeld verbruik op benzine van 8,4 ltr/100 km aan.
De connectors en de ene bougie die te ruim stond waren dus wel de oorzaak.

Marcel6985 (0), 18 jaar geleden

Beste KRG,

Dit probleem komt mij bekent voor lees onderstaand bricht als antwoord
Geplaatst op 14 mei 2005 om 15:06:12
(406 2001)Het Lampje van het motormanagement blijft branden
bij de particulieren

Goed nieuws: de oplossing!
Er is bij ons in Blerick/Venlo een nieuwe Peugeot Dealer gekomen die "Maaspoort" heet.
Heden daar na toe geweest voor de Gratis Winter inspectie, en wat bleek de Chef monteur heeft bij de inporteur in Utrecht gewerkt en heeft de storing in een mum van tijd opgelost, wat bleek: Er zat een storing op de Cilinder referentie sensor welke alleen optrad als deze auto op LPG reed!
Hij vertelde mij dat dit kwam door dat er langzaam vervuiling optreedt door vuiligheid wat in het LPG zit.(en deze storing zal dus ook weer op den duur terug komen)
Ga nu bij deze Dealer nieuwe afspraak maken voor het hele LPG systeem te reiningen.
Bedankt allen voor jullie reacties.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel, gaat het over een AG installatie ?

Marcel6985 (0), 18 jaar geleden

Peter, ja het is een AG instalatie van ee 406 braek 2001

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mocht je daar bij die nieuwe Peugeot dealer in Blerick (die in Venlo is geen dealer) er niet uit komen dan weet ik een adres in de buurt die mij destijds zeer goed holpen heeft. Laat maar wat weten dan mail ik wel, als ik me niet vergis zijn we n.l. "collega's". :-)

KRG (0), 18 jaar geleden

Over het antwoord dat marcel gaf heb ik de volgende vraag:

is het nu wel of niet noodzakelijk om LPG filters voor de injectoren te hebben. Elders wordt op deze site wel gepraat over AG (en andere merken?) LPG G3 installaties in de varianten met en zonder filters.

Asl ik een LPG G3 AG installatie heb, moet ik dan alsnog filters er tussen laten zetten als deze er nu niet inzitten en wat kost mij dat ?

Graag een gedegen antwoord.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.