Peugeot 206: motorschade na breken distributieriem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Hallo de distributieriem van mijn peugeot 206 2004 is in sept 2014 preventief op 10jaar vervangen,maar nu is de riem na nog geen 2 jaar gebroken.Claim neer gelegt bij de garage die de riem heeft vervangen . Hoe kan ik cotroleren of de mototorschade die daardoor is ontstaan goed is uitgevoerd.Garage is er al 7 weken mee bezig en dat geeft mij wijnig vertrouwen in een goede reparatie met vrg sbo1

sbo1

Geplaatst door sbo1 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (415) PRO, 7 jaar geleden

dat is eigenlijk niet te controleren, meestal bij deze motoren tussen de 8 en 16 kleppen krom, klepgeleiders beschadigd komt voor, en spie van nokkenastandwiel wil nog wel eens breken. oude onderdelen vragen miss een optie. 7wkn is wel erg lang voor de en montage van een cinlinderkop.

sbo1 (0), 7 jaar geleden

Heb tot mijn spijt de garage via mijn rechtsbijstand aansprakelijk moeten stellen dit ivm de lange duur en geen schot in de zaak. Reparatie moet nu binnen 14 dagen uit gevoerd zijn zoniet dan wordt hij door een andere garage gemaakt en worden de kosten verhaald op de ingebreke blijvende garage. Zaak loopt nu.

Brum1467 (0), 7 jaar geleden

Het is maar zeer de vraag of je de garage succesvol aansprakelijk kunt stellen. Het op tijd vervangen van een distributieriem sluit niet uit dat je toch ooit geconfronteerd wordt met een gebroken riem. Je zult dus moeten bewijzen dat de riem niet deugde, of dat de montage niet juist is uitgevoerd. Dat valt nog niet mee, zeker niet als er bijna twee jaar is verstreken na montage.

sbo1 (0), 7 jaar geleden

Hallo Brum de garage heeft meteen toegegeven dat er bij de montage een fout is gemaakt,bleek later ook zo te zijn. alleen voor de afwikkeling van de schade 16kromme kleppen heb ik na 6 weken met succes mijn rechtsbijstandsverzekering in moeten schakelen. Ps schade werd veroorzaakt door een afgebroken bout van een keerrol die was dus niet goed gemonteerd. En de auto had na de vervanging van de distributie nog geen 3000km gereden. Dus na veel moeite en geduld toch een schade van een paar duizend euro vergoe gekregen.
Met vrg groet en bedankt voor het mee denken J Bosscher.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum