Peugeot 406: Multiriem?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

De motor van mijn peugeot 406 break 1.8 16v uit 1999 (oud type) maakt een hoog piepend geluid. Als ik de motor laat lopen met de kap open hoor ik de multiriem goed draaijen en ook wel piepen. Nu had ik van de winter een paar keer problemen met starten. Bij koud weg rijden kan de motor bij dootrekken in de versnelling (tot 3.000 toeren) ligt gaan gieren. Zowiezo hoor je de band ronddraaijen. Volgens mij moet je de motor horen. Mijn vraag is horen deze problemen bij een versleten multiriem? Als dat zo is hoe duur is het om deze te laten vervangen? Moeten er dan ook gelijk poelies etc worden vervangen en hoe duur is dat allemaal?

Alvast bedankt

gr. j406

j.beunderman

Geplaatst door j.beunderman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mcitr. (0), 15 jaar geleden

ik zou beginnen met de spanrol, maar kijk ook goed naar de krukaspoelie; deze bestaat uit twee delen, het buitenste deel is gevulcaniseerd op het binnenste en het rubber wil soms kapot gaan; is ullig kan grote schade veroorzaken, ook aan de distributie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum