Peugeot 406: snelhiedsmeter

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 16v

ik heb sinds januari een peugeot 406 van 1997. Van begin af aan viel af en toe mijn snelheidsmeter dood. Na een paar maanden geen probleem meer gehad te hebben is het probleem er sinds een paar weken weer. Soms heel even maar sinds vandaag doet hij heel de dag al niks meer. Nu heb ik op internet gelezen dat als de dagteller ook niet doortelt het de sensor op de bak is. Bij mijn is dit dus het geval, de km blijven niet doortellen als de meter het niet doet. Nu is mijn vraag kan iemand me vertellen war die sensor ergens zit op de versnellingsbak? Zodat ik deze eens kan bekiijken en eventueel een ander sensor kan proberen.

Alvast bedankt!!

wannes

Geplaatst door wannes (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Achter bovenop de versnellingsbak, naast de motor. Je kunt er het beste van onderaf bij.

wannes (0), 15 jaar geleden

waarschijnlijk zie je hem dus ook niet zitten van bovenaf? als ik kijk dan zie ik alleen de schakelaar van me achteruitrijlampen zitten. Verder niks.

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

zit meer naar achteren , waar de rechter as uit het cardan komt.

wannes (0), 15 jaar geleden

uhm oke maar ik moet hem dus zien zitten van bovenaf?? Neem aan dat er ook een stekker op zit en dus een kabel naar toe loopt. Zal morgen eens gaan zoeken. Maar mijn beschrijving klopt wel , dat het waarschijnlijk de sensor is? Net heb ik weer een stuk gereden de meter kwam weer tot leven maar bleef een eigen leven leiden valt telkens weer weg.

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Je hebt zeer waarschijnlijk gelijk dat het de snelheidssensor is.

De sensor is moeilijk te zien van bovenaf en inderdaad het beste te vinden door de kabel te volgen. Ik betwijfel of je iets aan de sensor kunt zien. Soms zijn ze aangetast door lekkende koelvloeistof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.