Peugeot 508: navigatie

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Gisteravond reed ik weg en het scherm van de navigatie bleef zwart en de radio deed het ook niet. De hele rit van ongeveer 6 km kwam er geen leven in de navigatie en radio. Toen ik weer wegreed van de locatie waar ik was kwam het Peugeot logo in beeld en startte de navigatie alsmede de radio weer op. Ik heb geen idee wat dit zou kunnen zijn. Ik heb gelezen dat het misschien onderspanning van de accu zou kunnen zijn, vreemd aangezien we 's-morgens met de auto weg waren geweest en de navigatie nog gewoon werkte. Ik kwam er wel achter dat de auto de hele middag niet op slot op de oprit heeft gestaan. Ik neem aan dat het niet uit zou mogen maken. De auto gebruikt toch geen stroom lijkt mij als ie niet op slot staat. Wat zou een logische verklaring kunnen zijn ?

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

kijk of het systeem is voorzien van de laatste firmwareversie, zo ja, dit probleem kan wel eens eenmalig optreden en anders is helaas de radio/navigatieunit zachtjes aan t overlijden. kijk ook even of er niet heel veel telefoons onnodig zijn aangemeld en gebruik geen usb-sticks met een heel groot geheugen.

Leo21 (0), 6 jaar geleden

@Harry, Ik weet niet wat de laatste firmware versie is maar ik heb RNEG2.31.C.1 Er is maar één telefoon op aangemeld want de blue tooth gebruik ik bijna nooit. Een USB stick gebruik ik niet alleen soms de USB aansluiting om de muziek van mijn telefoon te luisteren. Weet je toevallig wat de laatste firmware versie is (of zou moeten zijn)?

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

ik weet dat 2.86 er iig is. miss zijn we intussen zelfs al verder. dus zou en sowieso updaten.

Leo21 (0), 6 jaar geleden

Ik heb versie RNEG2.31.C.1. Is er ook een andere manier om aan de update te komen buiten de dealer want die hebben geen tijd helaas.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Controleer dit eens eerst . Kost u niets ( controle dan wel te verstaan ) RNEG , RT6 alleen een andere benaming , zelfde toestel . Officieel bericht Peugeot Frankrijk .

KLANTENKLACHT : OPSTARTTIJD VAN HET AUDIO-/NAVIGATIESYSTEEM RT6 TE LANG
OMSTANDIGHEDEN VOOR HET OPTREDEN :
1. HERKOMST
Audio-/navigatiesysteem RT6.
2. REPARATIE WERKPLAATS
Vervangen van het audio-/navigatiesysteem RT6 (indien nodig).
2.1. Benodigde onderdelen
1 Audio-/navigatiesysteem RT6 (onderdeelnummer overeenkomstig uitvoering van de auto).
LET OP : Neem de garantieprocedure voor het audio-/navigatiesysteem RT6 in acht
2.2. Controle
Controleer of er geen achteraf gemonteerde uitrusting of storingen in andere elektronische eenheden het opstarten van de RT6 kunnen verstoren.
Schakel elk extern onderdeel uit dat het opstarten van het audio-/navigatiesysteem RT6 kan verstoren door het audio-/navigatiesysteem RT6 te gebruiken zonder cd, zonder aangesloten telefoon, zonder achteraf gemonteerde uitrusting (tracking systeem of accessoire) en zonder apparatuur aangesloten op de USB-aansluiting. Meet vervolgens de opstarttijd van het audio-/navigatiesysteem RT6 aan de hand van de volgende procedure :
Zet het contact aan
Wacht 1 minuut
Schakel de radioweergave in
Zet het contact af en wacht 4 minuten totdat de waakfase van het netwerk is ingeschakeld
Laat de auto gedurende deze periode met rust
Zet het contact aan en start een stopwatch
Controleer de opstarttijd voor de radioweergave
Indien de opstarttijd langer dan 35 seconden is : Voer de werkzaamheden 2 uit. Vervang de RT6.
Indien de opstarttijd korter dan 35 seconden is : Deze informatie niet toepassen.
OPMERKING : Het audio-/navigatiesysteem RT6 start op na activering van de multiplexnetwerken. Door het ontgrendelen van de auto met de afstandsbediening kan de opstarttijd merkbaar voor de gebruiker worden verkort en is functie van de achteruitrijcamera dus sneller toegankelijk bij auto’s die van deze functie zijn voorzien.

Leo21 (0), 6 jaar geleden

Navigatie is niet meer uitgevallen sindsdien. Bij de verschillende garages nagevraagd wat de kosten zijn, varieert tussen de 70 en 105 euro voor een systeem update. Dat ga ik dus niet doen. Mocht het vaker voorkomen dan moet ik wel.Voorlopig is dit voor mij opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum