Peugeot 406: noodloop/startblokkering

Bouwjaar: 2003

Ik heb een 406 2.2i bj2003 kmst160000 staan is binnen gekomen
voor beurt en storingslampje aan bleek luchtpomp te zijn ,zat vast die doet het weer. na filters en bougie s te hebben vervangen wil de de motor niet meer dan 1500 toeren draaien (noodloop)foutcode van luchtpomp is nog niet gewist geen goede kast bij de hand.Voor de tijd liep auto ook goed met foutcode van pomp dat lijkt mij de oorzaak niet.Dit is probleem 1.
Volgende punt wat er bij komt ACCU pool los gehad auto wil niet
meer aanslaan sleutelcode lampje brand op dashbord centralevergrendeling werkt niet meer,reservesleutel brengt ook geen uitkomst.Rest de vraag verliest de auto zn codes/is de ontvanger kapot door piekspanning van accupool terug monteren?Het lijkt mij niet in de sleutels te zitten gezien het feit dat die het alle 2 niet doen.graag reactie mvrg jaap dokter

Dokterj

Geplaatst door Dokterj (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Haal de accu nog maar eens een tijdje los, eerst 10 min wachten met alles uit, dan de stroom eraf en dat minstens 10 min .
Als je geluk hebt weet hij dan ineens alles weer.
Anders ben ik bang dat het een dure grap wordt.

Dokterj (0) PRO, 18 jaar geleden

halloOldtimer Jansen je kan bij z on peu de accu toch wel wisselen zonder dat de geheugens leeg raken.En wat denk jij dat er mis is dan gezien dat het een dure grap kan worden?gr J .Dokter

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de sleutel uit het kontakt haalt duurt het nog even voordat alle processoren in rust zijn,net als met je computer thuis moet hij even afsluiten.
Als je de accu loshaalt duurt het minstens 10 minuten voordat de condensatoren leeg zijn (kan veel langer zijn)en hij een zichzelf fout geleerde procedure heeft vergeten(geheugen).
Doet hij dat niet zul je kunnen proberen de sleutels opnieuw in te leren.
Maar ik heb ook wel meegemaakt dat dat niet lukt en dan zul je een nieuwe BSI moeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.