Peugeot Partner: OBD2

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1360, Vermogen (kw): 55

Wie weet een geschikte OBD2-apparaat voor mijn auto, dat bovendien kwalitatief goed is en betaalbaar? Er zijn er teveel om een goede keuze te maken. Het is bedoeld om fouten/storingen (tijdig) op te sporen en om regelmatig te controleren. Eventueel een mogelijkheid om te resetten.

tmvnwk

Geplaatst door tmvnwk (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

OBD2 bestaat niet in Europa, dat is iets wat in Amerika gebruikt wordt.
Hier hebben we EOBD wat grotendeels (qua uitlezen) hetzelfde werkt.

Met EOBD/OBD2 kun je alleen de motor uitlezen. ABS, Airbag en de rest werkt totaal niet, omdat dat niet in de standaard zit.
Ik heb een Saxo uit 2000 gehad met een KFW motor (diezelfde 1360cc en 55 kw) en daar kon je wel live data uitlezen, maar het was beperkt tot het motor toerental. Geen temperaturen of lambda of wat dan ook.
Voordat je een EOBD apparaat koopt zou ik even (laten) testen of je wel data ziet.

Wil je ook Abs, Airbag en de eventuele rest kunnen uitlezen dan heb je dealer gelijkwaardige apparatuur nodig.
Die valt wel in een hogere prijsklasse. Zie: http://www.obdtester.com/psacom

Erik2804 (0), 5 jaar geleden

Standaard EOBD ondersteund enkel EngineControlUnit. Wettelijke verplichting ivm emissie-wetgeving, vanaf 2001 voor benzine en vanaf 2004 voor diesels. De live-data mogelijkheden van auto's na deze bouwjaren zijn redelijk uitgebreid, al kun je soms toch niet alle parameters zien.

Wil je ook ABS en Airbag systeem uitlezen dan kun je eens kijken naar readers van Autel (eventueel auto-merk specifiek). Deze zijn redelijk betaalbaar en kunnen net iets meer dan EOBD. Zoek eens op Autel MaxiDiag MD805

Wil je alles kunnen met een Peugeot of Citroen dan moet je naar een Lexia interface en software kijken. Dan kun je alle sub-systemen uitlezen/resetten en veelal ook configuraties wijzigen. Dit noemen ze bij Peugeot "tele-coderen".

tmvnwk (0), 5 jaar geleden

Gek genoeg kom ik op de genoemde websites ook telkens OBD2 tegen. Ik ben op dat gebied even een leek, maar ga eea uitzoeken in de hoop meer wijzer te worden... :-)
Toch bedankt voor de supports.

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Veel websites zijn gericht op Amerika, vandaar het gebruik van de naam OBD2.
Een ander deel zijn verkopers die er geen verstand van (willen) hebben en OBD2 roepen in de hoop dat de klanten dan denken dat het vanaf 1996 toepasbaar is in Europa, wat helaas niet zo is.

Voor meer info over EOBD zie: https://www.problemcar.nl/nl/particulier...

tmvnwk (0), 4 jaar geleden

Nieuwe Autel gekocht

unimproved (0), 4 jaar geleden

Jammer, want voor €50 heb je een Lexia/PP2000 scanner. Dat is een kopie van de apparatuur die de dealer gebruikt en hier kun je veel meer mee dan een scanner voor alle merken.

tmvnwk (0), 4 jaar geleden

Tja, helaas. Bedankt voor je reactie. Ik heb onlangs de auto ingeruild voor een ander merk, nl. Dacia Duster. Als Lexia specifiek is voor Peugeot heb ik eigenlijk nu niks meer aan. Maar toch bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.