Peugeot 406: Olielekkage klepdeksel

Bouwjaar: 2000

Heren techneuten,

Ik vermoed dat de klepdekselpakking doorzweet. Ik zou niet weten waar de olielekkage anders vandaan komt. Lekkage zit aan de rechterachterzijde als voor de auto staat met de knieen tegen de bumper. Motor is een 1.8 EW7. Ik heb de pakking aan de (achter)uitlaatkant vernieuwd, maar het heeft niet voldoende geholpen. Komt dit vaker voor bij deze motor, en hebben jullie een suggestie hoe dit kan worden verholpen? Is er een modificatie geweest? Of is het afvijlen van de pasbusjes een oplossing?

Beide koelwaterslangen naar het interieur zijn jarenlang met olie besmeurd geweest. Is het raadzaam deze slangen te vervangen?

gr.

Cees

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Cees, de cilinderkop bestaat ook nog weer uit verschillende delen dus de lagering van de nokkenassen kan ook nog weer appart uit elkaar en daardoor kan het ook lekken.Die slanhgen moet je evenm goed bevoelen als ze wat slappig aanvoelen zou ik ze vervangen.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Ze voelen verrekte slap aan dus ik zal ze maar vervangen.

Bedankt oldtimer, je hebt bevestigd wat ik zelf al vreesde.

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum