Peugeot 406 1.8-16v: Ruilmotor, hoe herken ik het type?

Bouwjaar: 1998

Voor mijn 406 SR 1.8-16v van 1998 heb ik een ruilmotor nodig. Hoe herken ik het juiste type, staat dat ergens op het blok? Van mijn eigen auto kan ik het natuurlijk opvragen, maar voor de ruilmotoren ligt dat vaak wat moeilijker, aangezien deze meestal zijn uitgebouwd en dus de koppeling met de auto/kenteken/chassisnr. er niet meer is.

Squirrel

Geplaatst door Squirrel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Squirrel (0), 18 jaar geleden

Als ik toch aan 't vragen ben: heeft dit motortype hydraulische klepstoters of stelplaatjes?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet de zelfde motorcode als de ouwe motor hebben, dit staat meestal op de motor.

dus kenteken is niet nodig.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

motor heeft hydraulische stoters de motor die er hetzelfde uitziet hoeft niet dezelfde te zijn, kijk op de versnellingsbakkant op de cylinderkop,staat daar een 7 dan is het dezelfde motor, type is XU7JP4 als je een beetje een bekende met de materie tegenkomt weet die waar je het over hebt.

Squirrel (0), 18 jaar geleden

Bedankt heren, dat is wat ik weten wilde. Ik heb inmiddels begrepen dat een 1.8-16v motor uit een 406 van bj. '97 - '99 alleen maar een XU7JP4 kan zijn, omdat er in die periode geen andere 1.8-16v motoren in de 406 zijn gebruikt, klopt dat?

flow (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet of het onderblok van aluminium is, anders zou je het zelf kunnen doen,nieuwe bussen en zuigers,krukas als het nodig is laten slijpen, pakkingen, lagers etc etc mischien scheeld het wat in de prijs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.