Peugeot 406: Extra koeling motor turbodiesel 90 PK is dat mogelijk? De mo

Bouwjaar: 1997

Ik heb een peugeot 406 turbo diesel uit 1997. Normaal is de motortemperatuur altijd netjes tussen de 75 en 90 graden. Maar in de vakantie met een caravan er achter loopt de temperatuur al snel op naar 95 graden en hoger, soms tot 105 graden. Nu weet ik wel dat hij officieel 110 graden zou moeten kunnen hebben. Maar het zit me toch niet lekker. Mijn vorige auto een 405 heb ik door te hoge temperatuur, ook tegen de 100 graden hiermee kapot gereden. Is er een mogelijkheid om extra te koelen??

Groet Gerard

Gerard3545

Geplaatst door Gerard3545 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bas938 (0), 18 jaar geleden

Met je vorige auto is meer aan de hand geweest, temperaturen die niet boven de 100° komen mogen geen enkel probleem zijn. Als je toch per se extra wilt koelen zou je een radiateur kunnen monteren met een grotere capaciteit, maar het is de vraag of die gaat passen. Je kunt ook het relais dat je koelventilator aanstuurt overbruggen zodat die constant blijft draaien, maar het is de vraag of je motormanagement daar blij mee is. Vroeger werd er voor het trekken van zware caravans nog wel eens een (extra) oliekoeler gemonteerd, dat is misschien nog wel de beste optie. Ik zou alleen niet weten of die mogelijkheid bestaat voor jouw auto.
Maar puntje bij paaltje zou ik me geen zorgen maken om wat hogere temperaturen als je de oorzaak kent. Het water (...) in je koelsysteem staat onder druk en gaat pas bij iets van 110° koken.

groeten!

Bas

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je airco? zo ja,dan tijdens het trekken de airco aan dan gaan automatisch de koelventilatoren meelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.