Peugeot 406: onderdeel dat interne/externe circulatie regelt in 406 defect.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 8-kleps

Ergens in het dashboard van mijn 406 zit een onderdeel dat ik 2 jaar geleden heb moeten laten vervangen vanwege een vrij storend getik. Het regelt de interne/externe luchtcirculatie. Het ziet eruit als een zwart plastic doosje en er zit een handvol nylon tandwieltjes in. Het kostte me toen 170 euro voor alleen al het onderdeel. (voor dat geld had ik liever een digitale camera gekocht, dan krijg je ook meer onderdeeltjes voor je geld ;-))
Nu hoor ik het getik opnieuw. Het is vrijwel uitgesloten dat het ergens anders van komt. Het komt me voor dat ik toch niet elke 2 jaar zo'n reparatie moet gaan betalen? Wat zijn mijn rechten eigenlijk bij zoiets? en moet ik hem bij dezelfde garage aanbieden voor reparatie?

2e probleem: in de neutrale stand klikt de richtingaanwijzer soms snel achter elkaar, meestal niet als je het wil reproduceren natuurlijk, de richtingaanwijzer blijft dan gelukkig wel uit. Is dit te repareren of moet er gewoon een nieuw pookje in?

th0mas

Geplaatst door th0mas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor die recirculatieklep moet je zeker naar de dealer die het geleverd heeft terug, want dit onderdeel is te snel kapot gegaan.
Voor de richtingaanwijzer moet je een nieuwe schakelaar monteren.

RobertJ (0), 17 jaar geleden

Mensen dit is een typisch 406 eufel, ga kijken op de sloop of trek de stekker eraf maar ga geen nieuwe kopen. Standaard staat deze toch al op open. De garage brengt je EURO 450,00 in rekening. Goh wat een herkenning weer :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.