Peugeot 406: Radio doet het niet na plaatsen van trekhaak

Bouwjaar: 2006

Hallo,
Ik heb gisteren op mijn 406 break ST uit 2001 2.0 16V een trekhaak geplaatst. Deze heb ik nieuw bij de dealer gekocht. Tevens heb ik toen een kabelboom gekocht voor het aansluiten van de trekhaak-stekker. Deze was speciaal voor mijn auto geschikt, en had alle stekker verbindingen er al aan.
Ik heb vervolgens alles prcies volgens de handleiding gedaan die bijgesloten zat door peugeot! (de draadjes, de stekkers en het zekeringetje, enz).
Vervolgens de accu weer aangesloten.
Eerst liep de auto slecht maar na even rijden liep hij weer gewoon. (ik heb in andere problemen gelezen dat dat de ecu was, die aan het leren was?).
Vervolgens moest de tijd enz.. worden ingesteld op de board computer. Dit kan ik begrijpen vanwege het spannings verlies bij het afkoppelen van de accu.
Alleen wijgerd sinds dien de radio te werken. Het is zo'n standaard clarion/cd/radio. De verlichting van de radio werkt wel. Als ik op de "eject" knop van de cd druk hoor ik een motortje even bewegen. Maar verder niets. Geen enkel knopje brengt hem meer tot leven. Ook de stuur bediening werkt niet?

Is er iemand die een oplossing heeft?
Hij vraagt niet om een code. Moet de dealer soms persé iets aante melden in het motormanegement systeem vanwege de trekhaak (of ondervind de auto geen last van "doe het zelvers")

markies33

Geplaatst door markies33 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (650) PRO, 17 jaar geleden

je hoeft niks aan te melden, alles zou het gewoon nog moeten doen. in het midden van de bsi(onder de zekeringkast) zit een grijze zekering(shunt genaamd). verwijder deze eens even 2 min en probeer het daarna nog eens. het klinkt een beetje knullig, maar het doet soms wonderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum