Peugeot 205: onderste motorsteun vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: xud9

hoi,

ging vd week naar tyrecentre omdat ik dacht dat mijn uitlaat lek was( hoor nl. een sterk resonerend geluid dat correspondeerd met het toeren tal, wat gaat zingen met bepaalde snelheden, wanneer ik ontkoppel, maar wanneer ik het toerental gelijk houd, blijft het geluid aanwezig!) maar deze bleek gasdicht. zou de onderste motorsteun zijn volgens monteur!

is het moeilijk om deze te vervangen? hoeveel werk is het? kan het kloppen dat het zo`n geluid veroorzaakt wanneer deze slecht is!

wat mag het ongv kosten als je het bij een garage zou laten doen?

alvast bedankt grt w

post767

Geplaatst door post767 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Is niet zo moeilijk, je kunt er een nieuw rond rubber in doen; dit gaat stuk omdat er nogal wat olie op komt in de loop van de jaten en gewoon door slijtage.
Het rubber is niet duur, meestal moet je wel je motorsteun los halen; is op zich niet moeilijk maar het zit een beetje op een rotplek

post767 (0), 17 jaar geleden

mcitr bedankt!

wil het wel gaan proberen,
kan iemand mij een meer uitgebrijde beschrijving geven hoe te werk te gaan???


alvast bedankt

post767 (0), 17 jaar geleden

hoi,

ben ff bij peugeot langs geweest, volgens hun moet het komplete deel waar de as door heen gaat vervangen worden dit onderdeel kost al 165 euro
klopt dit?

kan iemand misschien hier een tekening op zetten, onder de wagen liggen krijg ik geen duidelijk beeld

alvast bedankt

grt w

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Hallo767, de peugeotdealer naait je een beetje een oor aan. Het rubber is los verkrijgbaar. Ga anders naar een citroendealer en vraag om hetzelfde rubber van een citroen BX-diesel. Dat kunnen ze vast nog leveren. Dan moet je de motorsteun wel demonteren en kun je het rubber eruit halen en het nieuwe erin doen.
Het is moeilijk om een omschrijving te geven. De aandrijfas die ook door middel van een tussenlager door de steun loopt moet eruit. Je zult dus je fusee los moeten halen, aandrijfas eruit, en dan kun je de steun verwijderen. De steun zit vanaf de onderkant bezien met een aantal grote bouten aan je blok vast.
Met groet, Mcitr.

post767 (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie ga meteen ff citroen dealer bellen

grt w

harry4203 (485) PRO, 17 jaar geleden

ook bij de peugeot is ie los te koop, en wel onder nr 180916

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.