Peugeot 406: Onregelmatig Toerental Stationair en knipperend Airbag Lampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFVE80561226, Motorinhoud (cc): 1998, Vermogen (kw): 97

Probleem 1:

Heb sinds een geruime tijd met mij Peugeot 406 break af en toe een onregelmatig toerental. Dit treed alleen op van rijden naar stilstaan, dan is hij onregelmatig. Sta ik lang genoeg stil voor een stoplicht dan hersteld dit zich. Slaat hierdoor ook geregeld af.
Wat wel vreemd is, is dat hij ook dagen zonder problemen kan reiden. en dan stationair gewoon goed loopt

Wat heb ik al gedaan:

- gecontroleerd op vacuümlekken
- Computer tot 3x uitgelezen waarvan 1 keer bij Peugeot zelf, hierbij zijn geen foutcodes te zien met betrekking tot dit probleem. Computer is voor de zekerheid gereset.
- heb op advies van Peugeot het Gaskleppenhuis schoongemaakt met gasklephuis reiniger van hun. ( Gasklephuis was naar mijn mening niet erg vies, zat zeer weinig aanslag in.
- Heb de stappenmotor ook gecontroleerd, wat me hierbij opviel is dat de bus van de stappenmotor zwarte aanslag heeft, dit heeft een monteur van Peugeot voor een groot deel eraf gehaald.
- heb ook injector reiniger erin gedaan, heb nu wel weer meer vermogen terug maar het onregelmatige toerental is er nog steeds
- Temperatuur van de Auto is ook goed tijdens rijden, altijd tussen de 80 en 90 graden, en verwarming word ook goed warm.

Iemand toevallig bekend met dit probleem en waar ik eventueel moet zoeken, volgens mijn monteur kan het alleen nog een mechanisch probleem zijn.
Wil namelijk niet b.v. onnodig een stappenmotor gaan vervangen ( 180 euro )

Probleem 2:

Sinds een half jaar begon eerst af en toe het airbag lampje te knipperen en is toen een hele tijd uit geweest. Nu is hij telkens aan het knipperen als ik met de auto rijd en gaat hij na een betaalde tijd gewoon branden.

Wat heb ik gecontroleerd:

- Computer laten uitlezen, deze geeft aan dat het probleem bij de stoelen zit.
- connectors onder stoelen los gehad, en opnieuw aangesloten

Weet niet waar ik hier dan moet zoeken.

Ik zie 2 connectors met kabels onder elke stoel voor ( ga hierbij ervan uit dat 1 kabel voor de stoelverwarming is en de andere voor de airbag )
Onder de middenconsole voor de handrem zit een rechthoekig zilveren kastje met koelribben waar ook draden met connectoren op zijn ingestoken ( vraag me af of dat voor de Airbag is of voor de stoelverwarming of eventueel iets anders )
Lees ook op andere forums dat het in de gordelspanner kan zitten.

Dus als iemand weet waar ik moet zoeken, hulp is welkom

marc201183

Geplaatst door marc201183 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Voor het onregelmatige toerental zou ik toch de stappenmotor vervangen.
Airbag storing,eerst uitlezen,kijken in welk component de storing zit.

marc201183 (0), 6 jaar geleden

Heb de computer uitgelezen met betrekking tot de Airbag, deze geeft bij de foutcode aan stoelen.

maar waar moet ik dan kijken bij de stoelen??

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Zit bij jou. Ook een steker onder je stoel.
Dat was zo bij me volvo v40. Even kijken als die vast zit of als er een breukje in zit. Anders stekker even los maken. En schoon maken.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

O en ik heb trouwens iemand op de forum gesproken. Die zij dat ik een andere accu moest nemen. En dat me auto daar beter. Van liep. Kan zijn dat je accu te weinig spanning geeft Muschien keer. Een ieder om em warm te laten lopen. En dan met start kabels er aan te doen. Als die dan weer normaal begind te lopen. Bij mij heeft het. Wel geholpen.

marc201183 (0), 6 jaar geleden

hoe kan ik de kabelbreuk dan vinden want ik moet dan 2 kabels met connectoren onder beide stoelen voor gaan controleren. weet ook niet welke van de kabels voor de airbag is.

Acuu van de auto is een half jaar oud en is zwaarder dan de accu die erin zat. accu is getest en goed

marc201183 (0), 6 jaar geleden

denk dan toch dat het de stappenmotor vervangen word, want de bus van de stappenmotor gaat ook niet soepel op en neer.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Ja Muschien dat je even steker onder de stoelen na kunt kijken als ze goed zitten en vast zitten. Anders even los maken en schoon maken met spray maar kan dan nog zijn dat ze. Dan nog branden en met computer uit moeten lezen. Dat is vaak minder ja het kan van alles zijn onregelmatig lopen aleen nog steeds jammer dat auto dat niet aan geeft. Via de computer. Kan zijn dat het de stappen moter is dat weet ik zo niet.

Bobine kan het het zijn.
Bougies
Bougies kabels
Gasklep huis reinigen doe ik altijd met tanden borstel
Injetoren verstopt kan ook
Injetoren cleaner in de tank gooien.
Dit haal je gewoon bij de benzine pomp
En Brand stof pomp kan zijn dat daar vervuiling in zit.

En als jou auto echt gewoon laag in toeren loopt als die koud is dan zou je aan de gas hendel nog wat kunnen stellen maar dan ben ik zelf niet zo van.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Sory ik typ te snel en zie dat je dit allemaal al hebt gedaan. Dan zal het de stappen moter wel zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum