Peugeot 208 2012: P2138

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HM01, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 60

In het afgelopen half jaar is mijn auto twee keer tijdens het rijden (op de snelweg op een druk knoppunt) in de noodloop geschoten.
De eerste maal werd de foutcode P2138 gevonden, maar na het wissen van de code kon ik verder rijden. Op advies van de Peugeot dealer hoefde ik verder geen controle/onderhoud uit te voeren.
Recent is dit opnieuw voorgekomen, na het wegslepen heeft de Peugeot dealer de code gewist heeft en de motorsoftware een update gegeven (kosten €200,). Hier had ik geen goed gevoel bij, waarna een kennis van mij het gasklephuis heeft vervangen en een aantal andere filters die vervuild waren.
Heeft iemand ervaring met deze storing en tips? Ik kan weinig terugvinden over de code en voel mij niet meer helemaal veilig in de auto.

Dianneee

Geplaatst door Dianneee (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

De foutcode kan ook slaan op de gaspedaal positie sensor als deze motor drive-by-wire heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.